Tankoltál már automata kútnál, mondjuk a Metro vagy az Auchan benzinkútjain? És neked is volt bajod két rém kényelmetlen dologgal? Az egyikre hamarosan lesz megoldás!

Olcsóbb is, nem kell bratyizni a kutassal és a pénztárossal sem: vannak előnyei az automata benzinkutaknak. De hátrányai is. Esőben, hidegben vagy nagy forróságban nem nagy boldogság végig ott állni a kocsi mellett és dermedő vagy izzó kézzel fogni a töltőpisztolyt, hiszen ezeken a kutakon biztonsági okból nem lehet kiakasztani a szelepet. Erre egyelőre nincs megoldás.

És az se nagy buli, mikor a tankolás végeztével még percekig kell vacogva vagy izzadva böködni az érintőképernyőt, hallgatni kell az idegborzolóan üvöltő akusztikus tájékoztatást vagy be kell pötyögni az adatokat egy erre teljesen alkalmatlan numerikus klavin, hogy megkaphassuk végre a számlát. Erre viszont lesz jobb módszer!

Néhány (száz) amerikai benzinkútnál már be is vezették a mobilappos tankolást. Az autósnak még mindig saját kezűleg kell megtölteni a tankot, de az adminisztrációt már a kocsiból végezheti. A Kum&Go hálózat az első, ahonnan a pofonegyszerű megoldás bevezetéséről hallottunk: az ügyfél immár 400 töltőállomásukon mobilappos regisztrációval a saját telefonjáról fizethet, számláztathat. Külön előny ezekben a vírusos időkben, hogy ezzel a megoldással a mások által is összefogdosott felületek tapogatásától is mentesül az ügyfél. Hahó, üzemeltetők: várjuk az újítás bevezetését a hazai automata kutakon is!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.