Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy olasz cég az oxigénmaszkok indulás előtti leengedésénél elegánsabb módszert talált ki a fertőzésveszély csökkentésére a gépek kabinjaiban.

A koronavírus-járvány nagy vesztese a légi közlekedés. Egyelőre elég nehéz megmondani, hogyan lehetne a másfél méteres social distancingra kért embertömegeket megnyugtatni: nyugodtan üljenek egymás mellé közvetlenül százával egy zárt csőbe, és nem lesz semmi bajuk.

Egy olasz cég viszont egész működőképesnek látszó megoldást talált ki a problémára. Az AVIO Interiors Janus-székében a középső oszlopban a szélső székekhez képest szembefordítva ülnek az utasok, a fejüket pedig a széktámlák felső részére erősített átlátszó bura, a Glassafe veszi körbe, így nem tudnak közvetlenül egymásra tüsszögni, köhögni.

Glassafe a már meglévő ülésekre is felszerelhető bura neve

Így nézne ki egy konvencionális economy-osztály az új burákkal

Ez pedig a szembefordítós, Janus-székes elhelyezés, még erősebb izolációval

A megoldás elsőre szimpatikusnak és élhetőnek tűnik. Viszont a repülésben elég hosszú idő, amíg egy ennyire újszerű dolgot biztonsági szempontokból is megvizsgálnak és engedélyeznek a légügyi hatóságok, még legalább hónapok kérdése, hogy először kipróbálhassák az utasok ezt a kabinberendezési módszert.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.