Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Gatebox nevű személyi asszisztens egyszerre a legmenőbb és a legszomorúbb dolog, amit valaha láttunk. Mert mi lehetne annál szomorúbb, mintha valakinek a befőttes üvegben élő, virtuális barátnője kívánna jó éjszakát? És mi lehetne annál menőbb, mintha valakinek a befőttes üvegben élő, virtuális barátnője kívánna jó éjszakát?

Maga a Gatebox funckióját tekintve nem sokban különbözik a többi személyi asszisztenstől, például az Amazon Echótól vagy a Google Home-tól, vagyis válaszol a feltett kérdéseidre, beírja a közelgő eseményeket a határidőnaplódba, elmondja az időjárást, felkapcsolja a lámpát, beállítja a szoba hőmérsékletét ésatöbbi.

Csakhogy a japánok a személyi asszisztenst egy valódi, holografikus testtel is felruházták, és elnevezték Azura Hirakinak, aki

Például üzeneteket küld neked nap közben, hogy mennyire várja már hogy hazaérj, vagy filmet néz veled és bőszen kommentálja is a látottakat.

Ehhez azért tényleg nagyon magányosnak kell lenni, de hát Japánban, ahol a férfiak többségének nincs barátnője, és az emberek kínjukban már a legjobb barátjukkal házasodnak össze, végül is érthető, hogy mindenki nagyon vágyik egy kis törődésre, még akkor is, ha az egy géptől jön.

Ez a törődés egyelőre háromszáz szerencsés kiváltsága lesz, ugyanis a Gateboxból mindössze ennyi darabot gyártanak jövő decemberig, ráadásul igen borsos, 700 ezer forint körüli áron.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.