Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nagy elmék, ha találkoznak.

Történt, hogy a minap Kanye West (aki elvileg már nem is Kanye West, hanem Ye) beszabadult a Fehér Házba, ami önmagában nem túl meglepő, hiszen a rapper Donald Trump egyik legnagyobb támogatója, a politikusok meg általában szeretnek híres emberekkel mutatkozni.

Az már sokkal meglepőbb, hogy miről volt szó: Kanye West ugyanis a beszélgetés hevében egyszer csak előkapta a telefonját, és bemutatta az amerikai elnöknek egy repülő terveit, amire szerinte Trumpnak le kéne cserélnie az Air Force One-t. Az iPlane-nek nevezett repülőt a rapper szerint nyilvánvalóan az Apple-nek kéne megépítenie, mert tudod... az Apple egy amerikai cég.

TicToc by Bloomberg on Twitter

Kanye West thinks Trump should ditch AirForceOne for this plane to be manufactured by Apple #tictocnews https://t.co/7dBcOVhHlr

Most abba ne menjünk bele, hogy Donald Trump jelenleg egy átalakított Boeing 747-tel repked, a Boeing pedig szintén amerikai cég, de Kanye West elképzelésével emellett is akad néhány apró probléma, amelyek közül csak az egyik, hogy az Apple nem épít repülőket.

A másik apró bökkenő, hogy az iPlane-t nem is az Apple tervezte, hanem egy Shabtai Hirshberg nevű mérnök, akinek a 2012-ben leadott diplomamunkájára sikerült rábukkannia Kanye Westnek.

A tervező elképzelései szerint az iPlane teljes egészében hidrogénhajtású lenne, és a 2030-as években készülhetne el, jelenleg pedig egy ilyen repülő elkészítésére nem csak az Apple, de senki más sem lenne képes. Figyelembe véve, hogy az USA-ban egy elnök legfeljebb egyszer választható újra, nem nehéz kiszámolni, hogy 2030-ra Trump legalább hat éve nem lesz hivatalban, vagyis az Apple-nek a repülő mellett minden bizonnyal egy időgépet is kéne terveznie, hogy ez az ötlet megvalósulhasson. Hogy Kanye West tervei mennyire nyerték el Trump tetszését, az a rövid videóból nem derül ki, de nem csodálkoznánk rajta, ha az Apple hamarosan egy Twitter-üzenetben lenne felszólítva, hogy építsenek repülőgépet.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.