Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Bár a bemutatóig még majdnem fél év van hátra, a következő iPhone-ról már most szinte heti rendszerességgel szállingóznak a hihető és kevésbé hihető pletykák, és mostanra gyűlt belőlük össze annyi, hogy érdemes legyen számba venni, mit is tudunk.

1. Három iPhone

Az egyik leghihetőbb pletyka, hogy egy generáció kihagyás után visszatér a "c" jelzésű olcsó iPhone, így az iPhone 6s és 6s Plusszal összesen háromra emelkedik az iPhone modellek száma.

2. Rózsaszín iPhone

Az iPhone 6c megjelenése pedig rögtön hihetővé teszi azt a másik pletykát is, miszerint az új telefon rózsaszín színben is kapható lesz. Egyes hírek szerint a 6c emellett visszatér a klasszikus, 4 colos kijelzőhöz is, amiről képek is vannak, igaz, ezek hitelessége erősen bizonytalan.

3. Samsung proci

Bár az Apple az A8-chipnél próbált függetlenedni a rivális koreai gyártótól, a hírek szerint az iPhone 6s-be kerülő, 14 nm csíkszélességű A9 chipet ismét a koreaiak fogják gyártani. Az új telefon egyébként nem csak processzorban lesz erősebb az elődjénél, de az eddigi 1 helytt immár 2 GB RAM-ot fog tartalmazni.

4. Nyomásérzékeny kijelző

Szintén elég hihetőnek tűnik, hogy az iPhone 6s-sel a telefonokban is bemutatkozik az Apple Watch-ban megismert Force Touch technológia, aminek köszönhetően a telefon máshogy reagál az enyhe és az erősebb érintésekre. Ez egyes hírek szerint a sima, 4,7 colos modellben nem, csak az iPhone 6s Plusban lesz elérhető.

5. Vízálló

Ennél jóval kevésbé valószínű, hogy az iPhone 6s teljesen vízálló lesz. Ennek a pletykának az alapját az adja, hogy az Apple az elmúlt hónapokban két új, vízállósággal kapcsolatos technológiát is szabadalmaztatott, tehát nyilvánvalóan törekednek egy vízálló telefon létrehozására, az viszont valószínűtlen, hogy ez a technológia szeptemberre már használatra kész lenne.

6. Tükörreflexes minőségű kamera

A hírek szerint az új iPhone kamerája egy teljesen új, dupla lencsés megoldást fog használni, aminek köszönhetően a fotók minősége eléri a DSLR-fényképezőgépek szintjét. Bár nem kételkedünk benne, hogy az iPhone 6s kamerája jobb lesz, mint az eddigiek, a tükörreflexes-szintű fotókat erős túlzásnak érezzük, ez ugyanis a jelenlegi technológia mellett egyszerűen lehetetlen.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.