Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mert ez bizony komoly, mint az influenza. Tokióban a sznájperkedés és a StarCraft már a képzési rendszer része.

Mivel az e-sport egyre nagyobb biznisz, ezért csak idő kérdése volt, mikor kezdenek a suliban pontos virtuális fejlövéseket oktatni a lelkes nebulóknak. Hol máshol indult volna be az úttörő vállalkozás, mint a kockulás fellegvárában, Japánban, ahol egyébként is szokás fura dolgokkal színesíteni az oktatási kultúrát. Az első gémer-évfolyam a Tokyo School of Anime nevű intézményben indult, mely már korábban is szakmányban ontotta magából a főállású geekeket. Itt eddig csak az anime és manga rejtelmeivel ismerkedhettek a tanulók, ezután viszont fejest ugorhatnak a professzionális egérkezelés tudományába is.

Nem vicc; a tanterv olyan nélkülözhetetlen ismeretekkel gazdagítja a hallgatókat, mint például hogyan tudnak ötöt kattintani az egérrel egy másodperc alatt, illetve, hogyan lehet vele elképesztő sebességgel 180 fokos fordulatot bemutatni. A tananyag végigkíséri a diákokat a verekedős, lövöldözős és stratégiai játékok rengetegén, így a végzősök már annyira profik, hogy míg neked ez elvitte a teljes havi uzsonnapénzed, ők képesek lennének egy húszassal végigpörgetni a Street Fighter-automatát.

Bármennyire is annak hangzik, az e-sport már egyáltalán nem vicc kategória. Nem csak a nagyobb tornák nyertesei vihetnek haza több százezer dollárt, de a versenyek szervezői, közvetítői és kommentátorai is komoly pénzeket szakítanak az iparból.

Talán már nincs messze az a pillanat sem, amikor szálkásra gyúrt tornászok helyett kontrollert szorongató játékosok dobogóra állását kíséri majd a legnagyobb ováció az olimpián. Szerinted?

(via Kotaku)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.