Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Végre eljött a pillanat, amikor nem lesz gond, ha elfelejtjük azt az egyébként nem túl nehezen megjegyezhető négy számot, amikor kártyát akarunk használni. Érkezik az ujjlenyomat-olvasós kártya.

Ez pedig több okból is nagyon jó. Az egyik, hogy ugye nem kell PIN-kódokkal bajlódni, az olvasó pont ott helyezkedik el, ahol egyébként megfognád a kártyát a hüvelykujjaddal, amikor beteszed a gépbe, a másik ok, hogy nem kell majd mindenféle letiltásokkal bajlódni, ha eltűnik/ellopják/elkártyáztad a bankkártyádat, hiszen csak a te ujjlenyomatoddal működik, és az ujjadat csak nem vágják le a lopás közben. Így fog kinézni.

Az új fizetőeszközt úgy lehet majd igényelni, hogy befáradsz a bankba, ahol leveszik az ujjlenyomatod, és igen, itt most biztos elkezdenek hőbörögni az összeesküvés-elmélet gyártó kisiparosok. Mi mindenesetre örülünk a PIN-gyilkos kezdeményezésnek, bár tulajdonképpen nincs bajunk a kóddal sem, többször teszteltük már mindenféle random módon összeválogatott alkoholos folyadéktól összemosódott látással és gondolkodással, hogy be tudjuk-e ütni a terminálba. Be tudtuk, de mi van, ha egyszer mégsem... Akkor tényleg minden másra ott lesz a Mastercard.

Forrás: The Verge

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.