Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Te mikor használtál utoljára DVD-t? Mi jó régen, és mondunk még néhány dolgot, amiről talán fel sem tűnt, hogy egyszer csak eltűntek az életünkből.

1. DVD

A kitartóbbak, akiket nem ért el se a Netflix, se az on-demand, se a médialejátszók, talán még használják filmnézéshez, de a laptopokból olyan gyorsan tűnt el ez a technológia az elmúlt években, hogy szinte felfogni sem volt időnk, és már azon kaptuk magunkat, hogy évek óta nem raktunk be egy DVD-t se sehova.

2. Webkamera

Nem is olyan régen még különlegességnek számított, ha valakinek volt webkamera a gépén, ma viszont már minden laptopban (és telefonban) van kamera, ezzel együtt pedig a különálló kis kamerák is szép csendben felszívódtak.

3. Kijelentkezés

Amíg az emberek jelentős része a számítógépén a mai napig akkurátusan kijelentkezik mindenhonnan, mielőtt lekapcsolná a gépét, mobilon valahogy nem terjedt el ez a divat - valószínűleg nincs olyan élő ember, akinek eszébe jutott volna valaha is, hogy mobilon kijelentkezzen a Facebookról, Gmailből, vagy az Instagramról.

4. Dedikált fotógomb a telefonon

Néhány éve még jó pontnak számított, ha a mobilon volt egy külön exponáló gomb, aztán a gyártók rájöttek, hogy ezt egyszerűbb úgy megoldani, ha mondjuk valamelyik hangerő gombbal lehet fotózni is. Puff, a dedikált fotógomb eltűnt, mintha soha nem is lett volna.

5. MP3-lejátszó

Na jó, ez egy kicsit régebbi történet, de azért még pár évvel ezelőtt is egészen jól lehetett érvelni azzal, hogy "a telefon hangzása azért nem ugyanolyan..." Ma már bárkit kiröhögnénk emiatt, és a cégek is inkább csak a szuperdrága, audiofileknek készült zenelejátszókat nyomják, ami viszont határozottan nem mp3-lejátszó.

6. Asztali számítógép

Az asztali számítógépek ugyan nem haltak ki teljesen, de túlélésüket leginkább csak a gémereknek és az irodistáknak köszönhetik. Aki teheti, az otthonra is inkább laptopot vesz, de mi például a szerkesztőségből is évekkel ezelőtt kidobtuk az utolsó asztali PC-t.

7. Jack-csatlakozó

Még nem tűnt el, de az Apple már megásta a sírját. És ha az Apple valaminek megássa a sírját, akkor annak a percei meg vannak számlálva.

+1. Vissza gomb

Bár az egerek oldalsó gombjának majdnem sikerült teljesen kiirtania a jó öreg vissza gombot, az okostelefonok elterjedésével új erőre kapott, és azóta is boldogan éldegél, csak a böngésző bal felső sarkából leköltözött a telefon bal alsó sarkába (persze technikailag még ott van a böngészőben is, de mi utoljára akkor használtuk, amikor a Player még ötlet szinten sem létezett).

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.