Mini tengeralattjáró fedezett fel az óceán mélyén egy több százezer éves korallzátonyt
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy feltehetőleg több százezer éve az Atlanti-óceán mélyén elnyúló korallzátonyt fedeztek fel az Egyesült Államok délkeleti partjainál egy nagyszabású mélytengeri expedícióban.

Az Atlantis kutatóhajón dolgozó szakemberek múlt héten bukkantak rá 257 kilométerre a dél-karolinai Charleston partjaitól a 800 méter mélyen lévő korallpopulációra, ebben pedig nagy segítségükre volt egy kamerákkal felszerelt mini tengeralattjáró, Alvin is. Az expedíciót vezető Erik Cordes, a philadelphiai Temple Egyetem munkatársa szerint

A kutatók a merülések alkalmával korallmintákat is gyűjtöttek. A szakemberek a Lophelia pertusa nevű korallfaj nagyszámú képviselőjét fedezték fel, a hideg vizeket kedvelő fajra korábban rekordmélységben bukkantak rá a Mexikói-öbölben.

Alvin küldetés közben

Az amerikai Országos Óceán- és Légkörkutató Hivatal (NOAA) szerint a trópusi korallok túlélését általában a velük szimbiózisban élő algák biztosítják, a Lophelia pertusa azonban fullánkos csápjait használva fogja el zsákmányát és tereli azt a gyomrába.

A kutatók a továbbiakban olyan kulcsfontosságú adatokat gyűjtenek a helyi élővilágról, amelyek révén még pontosabb előrejelzést tudnak majd adni arról, hogy az emberi tevékenység milyen hatással van az ottani törékeny ökoszisztémákra.

Légy résen, mert épp valami fontos történik!

Napokon belül új magazint indítunk, tarts velünk a nulladik pillanattól! November elején startol a Raketa.hu, a Player-csoport jövőmagazinja, melyben veletek együtt keressük a válaszokat az előttünk álló évek nagy kérdéseire!

Kiemelten foglalkozunk az autózás/közlekedés forradalmával, az okosotthonokkal, a klímakérdéssel, megújuló energiával, a legizgalmasabb, éppen zajló társadalmi változásokkal és rengeteg termékkel és szolgáltatással, ami pillanatokon belül ránk töri az ajtót!

Ha szeretsz jó időben jó helyen lenni, kövesd be a Rakéta Facebook-oldalát, hogy azonnal tudd, ha kilőttük a magazint!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.