1988. november 20-án indították útra Bajkonurból a Nemzetközi Űrállomás (ISS) első modulját, a Zarját. A szakértők innen számítják az ISS történetét, amely bátran nevezhető az űrkutatás egyik legdrágább és legnagyobb eszközének.

Egy több mint 400 tonnás masinériáról van szó, amely nagyjából 405 kilométeres magasságban kering a Föld körül, és úgy másfél óra szükséges neki ahhoz, hogy megkerülje a bolygónkat,

így az állomáson lévő pilóták naponta 16 napkeltét és napnyugtát láthatnak.

Egyszerre hat ember lehet a fedélzeten, de űrhajósokon kívül űrturisták is akadtak már itt jócskán. Jelenleg is megannyi tudományos kísérlet zajlik az állomáson, azonban igen költséges projektről van szó, így 5 év múlva talán vége lesz az űrkutatás egyik jelentős fejezetének. A Lego pedig úgy érezte, itt az ideje elkészítenie a Nemzetközi Űrállomás valósághű replikáját, amelyet a gyártó az űrbe is eljuttatott egy meteorológiai léggömb segítségével.

A replikához természetesen tartozik egy kisebb űrhajó is, hogy az űrállomás személyzetéhez el lehessen jutattni az ellátmányokat.

LEGO on Twitter

An out-of-this-world building experience is coming! 🌙⭐️ The LEGO International Space Station is available February 1st! https://t.co/DZwnyE12EN https://t.co/rcNGTeqC2H

A 864 darabból álló készletet február 1-től vásárolhatod meg 70 dollárért, azaz 22 ezer forintért.

Ez is érdekelhet:

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon