Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az univerzum szinte végtelen, következésképpen számtalan értelmes létformának kellett kialakulnia, és mivel nagyon régóta létezik, ezek közül a létformák közül jó néhánynak a miénknél sokkal fejlettebbnek kell lennie. Na jó, de ha olyan fene értelmesek, akkor miért nem vették még fel velünk a kapcsolatot?

Az Enrico Fermi által kitalált fogós kérdésre (vagy ahogy a tudósok mondják: paradoxonra) az elmúlt közel hetven évben számtalan lehetséges válasz született,

A James A. Ball által 1972-ben megalkotott teória szerint ha mi nem is fedeztük fel a földönkívülieket, a földönkívüliek nagyon is felfedeztek minket, és a tudtunk nélkül megfigyelnek. A hipotézis szerint az idegen civilizáció fejlettségéből adódóan felismerte, hogy nem érdemes beleavatkozni egy másik civilizáció fejlődésébe, így inkább szépen csendben meghúzzák magukat. És figyelnek.

bár lényeges eltérés, hogy az emberek azért nem szoktak direkt elbújni, nehogy az oroszlánok tudomást szerezzenek a létezésükről, és ezzel beleavatkozzanak a fejlődésükbe.

Emberiség (ahogyan az ufók látják)

Persze az elmélet csak addig igaz, amíg feltételezzük, hogy az idegenek számára legalább állatoknak tűnünk, és nem mondjuk baktériumoknak. Eszedbe jutott már, hogy felvedd a kapcsolatot a baktériumokkal? És tudatában van-e a baktérium az emberek létezésének? Megmondtuk, nyugtalanító kérdések ezek.

Mindenesetre ha az Állatkert-hipotézis igaz, akkor akár példát is vehetnénk az ufókról, hiszen ez azt is jelentené, hogy a földönkívüliek hajlandóak voltak lemondani nem csak a Föld, hanem az egész naprendszer energiakészletéről csak azért, hogy nehogy beletapossanak a törékeny lelkivilágunkba a létezésükkel.

És tegyük hozzá azt is, hogy ez még mindig sokkal szimpatikusabb magyarázat (a sok közül), mint az az egészen valószínűnek tűnő, bár eléggé lehangoló lehetőség, hogy az ufókat egyszerűen nem érdekeljük, mert a civilizációjuk annyival fejlettebb, hogy nincs mit tanulniuk tőlünk, emellett pedig fenyegetést sem jelentünk rájuk nézve.

Ha kiderülne, hogy az Állatkert-hasonlat mégsem állja meg a helyét, és erre történetesen úgy jössz rá, hogy egyszer csak szembejön veled egy űrlény a Róbert Károly körúton, akkor viszont jobb, ha tudod, mit kell tenned.

(Fotó: Getty)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.