A szerzői jogvédő szervezetek most valószínűleg röhögnek a markukba, ugyanis amit nekik hosszú évek óta nem sikerült elérniük, azt most a Google, a Mozilla és az Apple megoldották helyettük, legalább is részben: a legnépszerűbb böngészőkben tiltólistára került a legnagyobb torrentoldal.

A Pirate Bay egy banánhéjon csúszott el, ugyanis miközben az illegális tartalmak miatt mindeddig nem sikerült bezárni az oldalt, az adathalászok működése mostanra akkora biztonsági kockázatot jelent, hogy ezt a böngészők fejlesztői sem nézhették tétlenül, és a Pirate Bayt nem biztonságos webhellyé nyilvánították.

Ez az üzenet fogad a Chrome-ban, ha begépeljük, hogy piratebay.se

A torrentoldal technikailag továbbra is elérhető, Chrome-ban például a részletek megnyitása után, majd alul a "felkeresheti a nem biztonságos webhelyet" sorra kattintva léphetünk be az oldalra, de a figyelmeztetés azért biztosan sok felhasználót visszariaszt majd.

A sors iróniája, hogy a Pirate Bay-nek most éppen a Google vitt be egy jókora gyomrost, akik korábban annyi borsot törtek a jogvédők orra alá, hogy azok a hollywoodi stúdiókkal összefogva valóságos keresztes hadjáratot indítottak a keresőóriás ellen.

UPDATE: Úgy tűnik, a Google időközben fel is oldotta az embargót, mert most minden akadály nélkül elérhető az oldal.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon