Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Néhány ausztrál kutató a Murchison Widefield Array (MWA) nevű rádióteleszkóppal gyönyörű képeket készítettek a Tejútrendszerről.

Natasha Hurley-Walker, a projektben résztvevő egyik csillagász szerint alacsony frekvenciájú rádióhullámmal elkészített fotók azért hatnak ennyire különlegesen, mert nagyságrendekkel részletesebbek, így pedig a komplexebb rendszerek is megelevenednek rajta. A fotón egyébként minden pont egy galaxist jelöl, a piros a legalacsonyabb frekvencia, a kék pedig a legmagasabb – összesen mintegy 300 ezer rádiógalaxist figyeltek meg a GLEAM kutatás révén:

A projekt részeként pedig további 27 szupernóva-maradványt is sikerült felfedezniük a kutatóknak:

Ez is érdekelhet:

Légy résen, mert épp valami fontos történik!

Napokon belül új magazint indítunk, tarts velünk a nulladik pillanattól! November elején startol a Raketa.hu, a Player-csoport jövőmagazinja, melyben veletek együtt keressük a válaszokat az előttünk álló évek nagy kérdéseire!
Kiemelten foglalkozunk az autózás/közlekedés forradalmával, az okosotthonokkal, a klímakérdéssel, megújuló energiával, a legizgalmasabb, éppen zajló társadalmi változásokkal és rengeteg termékkel és szolgáltatással, ami pillanatokon belül ránk töri az ajtót!
Ha szeretsz jó időben jó helyen lenni, kövesd be a Rakéta Facebook-oldalát, hogy azonnal tudd, ha kilőttük a magazint!

 

(forrás: Phys.orgIndex, CNN)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.