Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

"Ha egy Belga és egy Parov Stelar koncert között nincs jobb dolgod, mint a telefonodat nyomkodni, akkor túl fiatal vagy a fesztiválozáshoz" (Arisztotelész).

Na jó, de mi van akkor, ha az LG történetesen pont a Strand Fesztivál kellős közepére szervezi a legújabb telefonjának a bemutatóját? Nos, ilyenkor az újságíró beletörődően lehajtja a fejét, előveszi minden profizmusát, és a lehető legnagyobb szakmai alázattal megpróbálja kiagyalni a legravaszabb kifogásokat, hogy lehetőleg egy percet se kelljen dolgoznia.

Ez egy fesztiválon amúgy nem megy olyan nehezen, hiszen rengeteg lehetőség kínálkozik, hogy elegánsan kibújj a munka terhe alól. Például hivatkozhatsz arra, hogy

vagy hogy "az ötödik sör után elfelejtettem, hogy ez olyan telefon, amiben van processzor vagy olyan, amiben nincs".

A Q6-nak ebből a szempontból két nagy szerencséje van:

  • az egyik, hogy a fesztiválok jellegzetességéből adódóan (azaz hogy rendkívül sokan vannak) az idő jelentős részét azzal töltöd, hogy sorban állsz a következő sörödért, ezt az időt pedig mégis a telefon nyomkodásával a legegyszerűbb eltölteni,
  • és a másik, hogy annyira látványos telefonról van szó, hogy néha megjön a kedved, hogy meglengesd mások orra előtt (miközben sorban állsz a sörödért).

Utóbbi egyébként az LG Q6 legnagyobb erőssége más középkategóriás telefonokhoz képest, amivel valószínűleg jó ideig lépéselőnyben lesznek a többi gyártóval szemben. Az új technológiákra normális esetben éveket kell várni, mire a csúcstelefonoktól szép lassan leszivárognak a középkategóriás szegmensbe: az például még ma sem számít magától értetődőnek, hogy egy százezer alatti telóban C-típusú USB-csatlakozó van, és feltehetőleg arra is várhatunk még legalább egy-két évet, mire egy nem csúcskategóriás telefonnal duál kamerával fotózhatunk.

Ehhez képest az LG lépése minimum meglepő, hiszen alighogy bemutatták a gyönyörű, peremtől peremig kijelzővel borított LG G6-ot (ami az egyik legelső ilyen teló volt), a vadiúj technológiát azonnal elérhetővé tették egy ízig-vérig középkategóriás telefonban is, ami

Hogy az LG által FullVision fantázianévre keresztelt "keret nélküli" kijelző mennyire megváltoztatja az ember közérzetét, azt a G6-tesztben már elég részletesen körbejártuk, így a Q6-nál inkább csak az apró különbségekre érdemes kitérni, amelyek mind átmentek a fesztivál-szűrőn: a kijelző felbontása ugyan QHD helyett csak FHD+, vagyis 2160x1080 pixel, de az empirikus vizsgálatok azt mutatják, hogy ez még mindig bőven elég ahhoz, hogy 8-10 sör után el tudd olvasni a kisebb betűket is a képernyőn.

A kijelző átmérője szintén valamivel kisebb lett, 5,7 helyett 5,5 colos, ami azt jelenti, hogy maga a telefon is kisebb.

Ez egy kilencvenezer forintos telefonnál mindenképpen a pozitívumok közé sorolandó.

Ha már szóba került a kamera: addig azért az LG sem merészkedett, hogy a FullVision-kijelző mellett a G6 duál kameráját is bedobja a Q6-ba, de valamit azért sikerült itt is átmenteni a csúcskategóriából, ugyanis a hagyományos optika helyett a Q6-ban is nagy látószögű objektívet találunk. Amivel rendőrségi helyszínelőket meghazudtoló alapossággal örökítettük meg az eseményeket.

A fesztiválozás egyik legjellemzőbb pillanata, amikor éjjel kettő körül próbálod elérni a havert, mert nála maradt a pulcsid/pénztárcád/csajod, de rádöbbensz, hogy

  • a telefonod is a havernál maradt,
  • vagy ha nem, akkor lemerült a Parov Stelar-koncert ötödik percében (és a koncertet a kikapcsolt telefonnal videóztad végig).

Az LG Q6 viszont ebből a szempontból is abszolút fesztiválbiztos telefonnak bizonyult, ugyanis a 3000 mAh-os akksi megnyugtatóan jól bírta a megpróbáltatásokat, így attól sem kell félned, hogy másnap nem tudod megnézni, hogy milyen vonattal jutsz vissza Budapestre.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.