Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nincs többé a GPS alapján az egyik irányba megindulás, aztán amikor a kis nyíl rossz irányba halad, bosszankodva megfordulás.

A Google közleménye szerint ugyanis kis hazánkba is érkezik az Élő kép funkció, ami gyakorlatilag nem csinál mást, mint a kiterjesztett valóság elvét használva a telefonod képernyőjére kirajzolt bazi nagy nyilakkal igazít a helyes irányba.

Így működik: ha sétálva közlekedsz, és beütöd a címet, ahová menni szeretnél, de nem igazán vágod, merre kellene megindulnod, csak rá kell kattintanod az Élő kép ikonra, majd a telefonodon keresztül körbenézve az alkalmazás egyértelmű nyíllal jelzi a helyes útirányt. Kis szépséghiba, hogy ez a funkció csak ott működik, ahol elérhető a Street View funkció, na de azért azt lássuk be, hogy ahol el lehet tévedni, ott nagy valószínűség szerint ez valóban használható.

További feltétel, hogy a telefonodnak támogatnia kell az ARCore nevű (Apple esetében ARKit-nek hívják) technológiát, de mivel ezeknek a készülékeknek a listája szép hosszú, talán pont szerencséd lesz neked is.

Hogy a Google pontosan mikor aktiválja a szolgáltatást, azt egyelőre nem tudjuk, de várhatóan a napokban már kigurul a frissítés nálunk is.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.