Nem tudjuk, hogy a gépek meg akarnak-e ölni minket, mindenesetre most majdnem sikerült nekik: egy kanadia nő annyira bízott a navigációs szoftverében, hogy az autója végül egy harminc méter mély öböl mélyén végezte.

A GPS ugyanis azt találta ki, hogy a legrövidebb út a Georgian-öblön keresztül vezet, ami az ő szempontjából talán nem is lett volna rossz választás, csak azt felejtette el, hogy a gépekkel ellentétben az embereknek szükségük van úgynevezett oxigénre az életben maradáshoz.

Mivel aznap éjszaka hatalmas köd volt, a 23 éves sofőrben csak akkor tudatosult a navigációs szoftver merész útvonalválasztása, amikor a Toyota Yaris már a négyfokos vízben úszott, de lélekjelenlétének köszönhetően végül is viszonylag olcsón megúszta: ahogy az autó becsapódott a vízbe, a sofőrnek az első dolga volt leengedni az ablakot, még mielőtt az elektronika felmondta volna a szolgálatot, így könnyedén ki tudott szabadulni az autóból.

Nem ez az első alkalom, amikor a navigációs program morbid tréfát űz az emberekkel, az Apple Maps például egy időben úgy próbálta eltenni láb alól gyanútlan áldozatait, hogy Ausztráliában egy sivatag közepére vezette őket.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon