Majdnem a halálba vezette a GPS az autóst
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem tudjuk, hogy a gépek meg akarnak-e ölni minket, mindenesetre most majdnem sikerült nekik: egy kanadia nő annyira bízott a navigációs szoftverében, hogy az autója végül egy harminc méter mély öböl mélyén végezte.

A GPS ugyanis azt találta ki, hogy a legrövidebb út a Georgian-öblön keresztül vezet, ami az ő szempontjából talán nem is lett volna rossz választás, csak azt felejtette el, hogy a gépekkel ellentétben az embereknek szükségük van úgynevezett oxigénre az életben maradáshoz.

Mivel aznap éjszaka hatalmas köd volt, a 23 éves sofőrben csak akkor tudatosult a navigációs szoftver merész útvonalválasztása, amikor a Toyota Yaris már a négyfokos vízben úszott, de lélekjelenlétének köszönhetően végül is viszonylag olcsón megúszta: ahogy az autó becsapódott a vízbe, a sofőrnek az első dolga volt leengedni az ablakot, még mielőtt az elektronika felmondta volna a szolgálatot, így könnyedén ki tudott szabadulni az autóból.

Nem ez az első alkalom, amikor a navigációs program morbid tréfát űz az emberekkel, az Apple Maps például egy időben úgy próbálta eltenni láb alól gyanútlan áldozatait, hogy Ausztráliában egy sivatag közepére vezette őket.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.