Nagyon fura dologra lettek figyelmesek, akik elég éles szemmel követték Zuckerberg szenátusi meghallgatását
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Washingtonian Twitterére feltöltött kép tanúsága szerint ugyanis a Facebook vezére egy magasítós székpárnán ült, ami ráadásul enyhén előre dőlt.

Washingtonian on Twitter

Report from Capitol Hill: Mark Zuckerberg's chair has extra padding. (Photographs by Evy Mages.)

A fura megoldásra az Inverse hívta fel a figyelmet, akik szerint a magasított párna két okból került a Facebook-vezér alá:

  • Egyrészt, Zuckerberg elég alacsony, kábé 170 centiméter, a magasított széktől pedig magasabbnak tűnik. Márpedig - ahogy az Inverse rámutat - a magasság és a társadalmi státusz között nagyon is komoly összefüggések vannak: a magasabb emberek jobban keresnek, jobb munkaerőnek tartják őket és általánosságban a vezetői képességeiket is többre értékelik.
  • Másrészt a székpárna megdöntésével Zuckerberg automatikusan előre dől, úgynevezett erőpózba, ami nem csak kifelé sugároz önbizalmat, de az emberek ténylegesen magabiztosabbnak érzik magukat, mintha mondjuk görnyedt háttal ülnének.

Maga az önbizalom

Zuckerberg mondjuk a tízórás meghallgatáson végig úgy viselkedett, mint a bukásra álló diák, aki a kettesért felel, szóval el sem tudjuk képzelni, milyen lehet, amikor nem érzi magát magabiztosnak.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.