Mától elérhető az Országos Mentőszolgálat ÉletMentő mobilapplikációja

Mindennapjaink során számos szerencsétlen helyzet adódhat, amikor szó szerint minden másodperc számít, hiszen életek múlhatnak az időben nyújtott segítségen. A Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat új, ÉletMentő applikációja gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a segélyhívást, hiszen mindössze egy gombnyomással mentőt hívhatunk.

És ez még nem minden, az applikáció emellett ugyanis lehetővé teszi a pontos helymeghatározást, és megjeleníti a mentők számára az előre betáplált egészségügyi adatainkat. (A mentősök tableten fogadják a hívást.) Az alkalmazás bónuszként pedig megmutatja a hozzánk legközelebb eső gyógyszertár, kórház, rendelőintézet, defibrillátor helyét, illetve egy elsősegélynyújtó kisokost is tartalmaz.

Az ÉletMentő kialakítása ikonokon alapul, így akkor is használhatjuk, ha éppen beszédképtelenek vagyunk, vagy nem értjük a nyelvet. Na és persze minden mobilszolgáltatón keresztül működik, hiszen, ahogy Dr. Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország vezérigazgató-helyettese és a Vodafone Alapítvány kuratóriumának tagja fogalmazott az OMSZ és Avodafone csütörtöki sajtótájékoztatóján:

Az ÉletMentő alkalmazás egyik legnagyobb előnye, hogy minden szükséges egészségügyi adatunkat tárolja, így segélyhíváskor nem kell lefutnunk a klasszikus egyeztetési köröket a mentősökkel, mivel hívásunk fogadásakor már minden szükséges információ rendelkezésükre áll. A pontos helymeghatározásnak köszönhetően hatékonyabbá válhat a kiérkezés is, ami különösen nagy segítség, ha mondjuk segélyhívás után eszméletünket vesztjük.

Az ÉletMentő applikáció immáron három országban, Csehországban, Ausztriában és Szlovákiában sikeresen működik; Csehországban már több mint egymillióan letöltötték, és több mint negyvenezer esetben leadtak segélyhívást az applikáción keresztül, leggyakrabban végtagtörés, allergiás reakció, illetve szívroham esetén. Az alkalmazást a cseh Medical Information Technologies fejleszti, a hazai változat fejlesztése során pedig mindhárom ország tapasztalatait felhasználják. Ugyanakkor kifejezett céljuk a hazai igényeknek megfelelő tartalomgyártás.

Dr. Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója szerint ismét nagy lépést tettek egy még hatékonyabb, digitalizált OMSZ építése felé annak érdekében, hogy minél több életet megmenthessenek. Céljuk, hogy a lehető legtöbben letöltsék az appot, így még gyorsabban segíthetnek.

Elindult a Rakéta, a Player jövőmagazinja!

November elején startolt el új magazinunk, a Raketa.hu, melyben veletek együtt keressük a válaszokat az előttünk álló évek nagy kérdéseire.

Kiemelten foglalkozunk az autózás/közlekedés forradalmával, az okos otthonokkal, a klímakérdéssel, megújuló energiával, a legizgalmasabb, éppen zajló társadalmi változásokkal és rengeteg termékkel és szolgáltatással, ami pillanatokon belül ránk töri az ajtót.

Kövesd be a Rakéta Facebook oldalát, hogy biztosan ne maradj le a jövőről!

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon