Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Te azért ne nagyon próbáld ki.

Van ugye ez a FaceApp nevű alkalmazás, ami éppen második virágkorát éli, ugyanis a készítői addig-addig javítgatták az algoritmust, amíg egészen megdöbbentő minőségű képeket sikerült kihozniuk belőle. A FaceApp sok mindenre képes, többek között megfiatalíthatjuk, vagy nőiesíthetjük vele magunkat, de a legnépszerűbb funkciója egyértelműen az öregítés.

A BBC nemrég híres embereken próbálta ki, hogy az alkalmazás mennyire pontosan jósolja meg, hogy ki hogy fog kinézni öregkorában és az eredmény elég meggyőző.

Ally G on Twitter

Dolly has very openly admitted to cosmetic surgery so obviously the app version is different to now. BBC News - FaceApp: How accurate are the predictions? https://t.co/aShq6CGvtV

William Puntier on Twitter

BBC News Mundo - FaceApp: cuán acertada es la popular y controvertida app que te permite verte como anciano https://t.co/eEn5RP6Sqc

A BBC cikkében még számtalan híresség öregített mását láthatod, azt viszont egyáltalán nem javasoljuk, hogy bárki a saját (vagy ismerőse) fotójával használja a FaceAppot. Időközben ugyanis kiderült, hogy az oroszok által fejlesztett alkalmazás felhasználási feltételei egy igazi adatvédelmi rémálom: az elfogadásával beleegyezel, hogy a feltöltött fotóidat a későbbiekben az engedélyed nélkül felhasználják bármire, emellett az app olyan enegdélyeket is kér a telepítéskor, ami egyáltalán nem indokolt.

Ennyire nagy a baj:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.