Megtaláltuk a telefont, ami soha nem merül le
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az Oukitel K10-ben ugyanis négyszer akkora akkumulátor van, mint egy átlagos telóban.

A barcelonai Mobil Világkiállításon futottunk bele ebbe a kínai csodába, ami már a megjelenésével is azonnal felhívta magára a figyelmet.

A dizájnfilozófiája alapján a K10 az úgynevezett féltégla-iskolát követi, valószínűleg még a CAT S61-nél is vaskosabb, de ahogy ránéztünk az adatlapjára, rögtön kiderült, miért: a K10-ben egy 11 ezer mAh-os akkis van, ami kábé háromszor-négyszer akkora, mint amit egy hagyományos telefonban találunk (a legújabb Samsung Galaxy S9-ben például 3000 mAh-os akksi van). Ennek köszönhetően a K10 akár négy-öt napot is kibír töltés nélkül. Az Oukitel amúgy egyhetes üzemidőt ígér, de akkor higgy gyári adatnak, amikor ló legel a sírján.

Ennek következményeként a telefon nem csak megjelenésre emlékeztet egy féltéglára, de tömege is olyan tisztességes, hogy öv nélkül csak a legbátrabbak csúsztatnák be a nadrágzsebükbe. A telefon 283 grammot nyom, ami durván kétszerese annak, amit egy mai okostelefontól megszokhattunk.

Bár Barcelonában nem volt lehetőségünk alaposabb tesztnek alávetni a telót, de az interneten azért számos értékelést találhatunk a K10-ről, ezek alapján pedig sajnos úgy tűnik, hogy a telefon előnyei nagyjából véget is érnek a végtelen üzemidőnél. Hiába mutat papíron jól a hatcolos, 2160x1080 pixeles IPS kijelző, a 6 GB RAM, a MediaTek Helio P23 proci, vagy a négy darab (két előlapi és két hátlapi) kamera, ami mellett a telefonban még ujjlenyomat-olvasót és USB-C-csatlakozót is találunk, ha a visszajelzések és tesztek alapján a telefon minősége a közelében sincs annak, amit 2018-ban elvárhatnánk, főleg, ami a kamerát és a kijelző minőségét illeti.

Nagy kár, hiszen a hetvenezer körüli árával semmivel sem drágább, mint egy hasonló képességű középkategóriás teló, így akinek fontos az üzemidő, ár-érték arányban keresve sem találhatna jobbat (meg amúgy sem nagyon).

Az Oukitelnek amúgy nem ez volt az egyetlen extravagáns telefonja a kiállításon:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.