Ha tudod, hol készült ez a fotó, akkor te vagy a világ legszerencsésebb embere

Elmentünk a férfiak Mekkájába, de még véletlenül sem azért, hogy neked már ne kelljen. Készítsd a pénztárcádat, mert a Miniatur Wunderlandről készült kedvcsináló képeink után azonnal venni akarsz majd egy jegyet Hamburgba. (Igen, a fenti kép is itt készült).

A Miniatur Wunderland pontosan az, amiről a neve árulkodik, vagyis egy miniatűr csodavilág, ami két emeleten és 1500 négyzetméteren terül el Hamburg Speicherstadt városrészének egyik raktárépületében.

Megdöbbentő adat:

Svájc és Olaszország mellett természetesen a legnagyobb hangsúlyt Németország tájai kapják, a hamburgi repülőtér például egy egész termet tölt meg, hihetetlen részletességgel kidolgozva.

A Miniatur Wunderlandnak amúgy éppen a részletekben rejlik az ereje: a modellvilág készítői igazi fanatikusok, akik rengeteg apró geggel tették igazán élővé a terepasztalokat. Ezzel sikerült elérniük, hogy akárhányszor mész vissza, a kiállítás soha nem válik unalmassá, mindig találsz valami újat, ami felett korábban elsiklottál.

A csodavilág 2000 óta bővül folyamatosan. A legújabb szekciót, Olaszországot idén szeptemberben nyitották meg, amihez jövőre csatlakozik Velence, majd 2019-ben Monaco is.

A készítők ugyanakkor nem csak tájegységeket modelleztek le, hanem történelmi korokat is: a kiállítás egy részén például a civilizáció fejlődését követhetjük nyomon az őskortól a 2. világháborúig.

Hamburga amúgy már 39 euróért kaphatók vonatjegyek a Keleti pályaudvaron. Csak szólunk.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon