Mit szólnál hozzá, ha a fürdőszobatükröd felismerne téged?
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mármint nem az utcán, az azért elég furcsa lenne... de a fürdőszobában azért jó lenne, ha a tükröd azzal fogadna, hogy "hé, Laci, ma kicseszett sok dolgod lesz, ezért igyekezz a fogmosással" nem?

Ha azt mondod, hogy a fürdőszobatükörnek pont elég, ha mutatja a tükörképedet, és kész, akkor a MirroCoolt nem neked találták ki. Ez a tükör ugyanis egy arcfelismerő szoftver segítségével felismeri a használóját, és amíg készülődsz, folyamatosan személyre szabott infókkal bombáz, hogy biztosan jól induljon a napod: van húsz olvasatlan e-mailed, a belvárosban dugó van, amúgy egész nap esni fog... ja és ne felejtsd el, hogy egy óra múlva meetinged lesz.

Technikailag mondjuk nem tud többet egy átlagos személyi asszisztensnél, de két nagy előnye azért mégis van. Egyrészt ugyebár az az iszonyatosan high-tech újítás, hogy láthatod benne a tükörképedet (az Apple HomePod tud ilyet?) másrészt, hogy egy árva szót nem kell szólni hozzá, az arcod alapján simán meg tud különböztetni a többi lakótól.

Ennek megvan az az előnye is, hogy azt is felismeri, ha idegen jár a lakásban (legalábbis ha az idegen betéved a fürdőszobába), ebben az esetben pedig azonnal leadja a drótot neked, miközben a beépített kamerán meg is mutatja, kiről van szó, te pedig eldöntheted, hogy hívod-e a zsarukat vagy nem.

A MirroCoollal a legnagyobb baj talán az, hogy Kickstarteres projekt, vagyis nincs rá garancia, hogy eljut a boltokig, de ha szeretsz kockáztatni, akkor kedvezményesen 140 dollárért megrendelheted, és remélhetőleg november környékén meg is kapod a saját okostükrödet.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.