Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az a helyzet, hogy soha nem gondolkoztunk rajta, de a Mashable most előásta Steve Jobs 1998-as prezentációját, ahol az egykori Apple-vezér jó alaposan elmagyarázta, hogy mi ihlette az ikonikussá vált betűt.

A dolog tehát 1998-ban kezdődött, az iMac bemutatásával, ami az akkoriban erősen szopóágon levő cég első nagyobb dobása volt Steve Jobs visszatérése óta. A régi-új cégvezér nem csak abban robbantott nagyot, hogy az Apple neve innentől kezdve gyakorlatilag egybeforrt a kifinomult dizájnnal, de az iMac már annak a filozófiának a szellemében készült, hogy a lehető leginkább felhasználóbarátabb termékeket állítsanak elő.

Ez az iMacnél többek között abban nyilvánult meg, hogy a gép minden további nélkül tudott az internethez kapcsolódni, ami abban az időben azért még nem volt teljesen magától értetődő. Steve Jobs szavaival élve:

A cégvezér ezek után még néhány más elképzelést is felvázolt, amire az "i" betű utalhat, mint például egyéniség (individual), tanítás (instruct), informálódás (inform), inspiráció (inspire).

Az "i" előtag később már inkább a jól csengő brand miatt lett elmaradhatatlan része az Apple-termékek neveinek, hiszen az iPoddal például egyáltalán nem lehetett internetezni - elég nyilvánvaló, hogy az iPhone is ennek az elnevezési-sémának a részeként kapta a nevét, persze az is igaz, hogy a korszakalkotó telefon egyik nagy előnye éppen az volt, hogy gyorsan és kényelmesen lehetett vele kapcsolódni az internethez.

(Fotó: AFP)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.