Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A rozsdamentes acél karosszéria is szépen ragyog, de mi van, ha az elektromos pickupok vásárlói mégis más színre vágynak?

A semmilyen korábbi autóhoz nem hasonlító Cybertruck bemutatása akkora sokk volt mindenki számára, hogy sokáig fel sem merült senkiben: hogy lesz ennek a kocsinak, vagy minek - színe. Pedig az eddigi egyetlen nagy sorozatban gyártott rozsdamentes acél karosszériás autónak csak egy gyári színe volt. A DMC DeLorean kb. 9.000 legyártott példánya egytől egyig saját meztelen szépségében hagyta el a gyárat - kivéve három aranyozott darabot. Bár vannak színes DeLorean-ek, ezeket utólag festették át. Pontosabban le.

A Tesla viszont meg fogja adni a vevőknek a színválasztás szabadságát, ezt Elon Musk már megígérte egy áprilisi Twitter-bejegyzésben. Sőt: mindjárt azt is meglebegtette, hogy valójában bármilyen szín vagy minta elképzelhető egy Cybertruckon!

Ez a kifejezés: "wrap it", vagyis "becsomagolhatod" a kocsit bármilyen színbe, szépen bepörgette a rajongók fantáziáját. A legföldhözragadtabb elmék egy gyári fóliázóüzemet képzeltek a Texasban épülő új gyárba, ahol a Cybertruckok készülnek majd. De még az sem biztos, hogy a fóliázást a gyáron belül kell megoldani: bár a kocsi gyártása csak jövőre indul, már van cég, amely komplex dekorációs ajánlatokat dolgozott ki a Cybertruckhoz, online színezővel, hogy a megrendelők előre megnézhessék, mit is alkottak:

A fóliázásnál lényegesen extravagánsabb az az elmélet, mely szerint a rozsdamentes acél hőhatásra történő elszíneződésének jelenségét használja majd ki a Tesla a kocsik színezésére:

Musk ezt a lehetőséget sem zárja ki. Ahogy azt sem, hogy valamiféle oxidréteg létrehozásával kapna színt a kocsi.

Más csicsergők viszont vitatják egy ilyen felületi oxidáció elvi lehetőségét és inkább azon fantáziálnak, milyen lenne egy Tesla Cybertruck kerámia- vagy teflonbevonattal, mint a konyhai serpenyők. Kíváncsian várjuk a választ a kérdésre, ha minden jól megy, valamikor a jövő év második felében, a sorozatgyártás indulásával meglátjuk, mitől lesz színes az új Tesla!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.