Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Van olyan porszívó, amely férfiakat is érdekelhet. Tényleg.

Kevés embert ismerünk, aki szeret takarítani, és minden bizonnyal kihalófélben lévő embertípusról van szó. Azért lássuk be, annyiban igazuk van, hogy tiszta, rendezett helyen élni a legjobb, valahogy van egy automatikus idegrendszer-simító hatása. Erre pedig a rohanó, stresszes, dolgos világunkban fokozott szükség van. Még szerencse, hogy nagyon találékony az emberi faj, ha szükség van rá.

A házimunka leegyszerűsítésével való kísérletezés nem új történet, de nyugodtan kijelenthetjük, az egyre hatékonyabb fejlesztések tényleg képesek könnyebbé tenni az életünket, rengeteg időt felszabadítva. Ezekben a fejlesztésekben pedig a Dyson is az élen jár: porszívóinál mindig központi kérdés volt egy hatékony, erős porszívómotor és mechanizmus kialakítása, ez pedig egy olyan erős és hatékony porszívót eredményezett, amivel már majdnem élvezetes a takarítás.

És mik azok a funkciók, amelyek még minket, férfiakat is zokszó nélküli porszívózásra késztetnek?

1. Nincsenek kábelek! Gyűlöljük a kábeleket – ugye te is? A Dyson V11 Absolute Extra Pro készülék esetében viszont nincsenek kábelek, egyszerűen csak le kell kapni az állványról és tologatni, az pedig elvégzi a dolgát, és felszívja a koszt.

2. Dupla akksi, dupla boldogság! Ha már találkoztál vezeték nélküli porszívóval, tuti, az volt az első panaszod, hogy mindig a takarítás közepén merül le. Ezt megoldották egy cserélhető akksival, ami 60 percig bőgethető, ehhez pedig adtak egy pótakksit is, így csak arra kell figyelni, hogy legalább az egyik fel legyen töltve.

3. Ez biza szív! Biztosan arra gondolsz, minek tologatnád, hiszen ott vannak a robotporszívók is ma már. És ez vitathatatlan, de nem fogja úgy felszívni a port, szőrt, hajat, koszt a szőnyegről és padlóról, minden sarokból, szekrény és kanapé mögül, ahogy ez a percenként 125 000-es fordulatra képes Dyson V11 digitális motor, amely erősebb szívóteljesítményt generál, mint a legtöbb porszívó. Ráadásul a port sem engedi vissza a levegőbe – amit egyszer felszív, az a tartályban marad.

4. Három funkció közül lehet csak választani, így minden hülye érti és tudja majd használni a készüléket. Az ECO értelemszerűen az akksit kíméli, a BOOST a legerősebb funkció, az AUTO pedig a közepes, ám a szívóereje ennek sem kutya. Sőt, érzékeli, hogy padlólapon tolod vagy padlószőnyegen, esetleg valamilyen kisebb szőnyegre, kárpitra érsz, és nem kapja be az egészet, gyengébben szív, hogy tudj vele takarítani minden felületen. Ezt hogy? Hát egy Dynamic Load Sensor technológia bevezetésével (DLS), amivel a rendszer másodpercenként 360-szor ellenőrzi a tisztítókefére ható ellenállást, automatikusan a padlótípusokhoz igazítva a teljesítményt.

5. Csendes! Persze nem annyira, hogy mellette meghalld a szomszéd szuszogását is, de a saját gondolataidat simán, sőt, kicsit felhangosítva a meccset is nézheted tovább. Ráadásul a kutyád sem kap szívrohamot, ahogy beindítod, és a szőrét is pillanatok alatt eltünteti a kárpitról is egy szuper spéci fejjel.

Oké, oké, de ez eddig csak az asszonyt győzi meg? Őt egyenesen boldoggá teszi, de hidd el, neked is sokkal jobb lesz, mert lássuk be, lesz olyan pillanat bőven, hogy takarításra kényszerülsz. És van itt még valami, ami miatt már neked is felcsillan majd a szemed: autótakarítás!

Ha van valami, amit egy férfi szívesen takarít, az az autója, márpedig ez a készülék lesz hozzá a legjobb barátod. Képzeld el a vezetéknélküliséget és a szívóerőt, ezerféle speciális, és minden zegzughoz, kárpithoz ideális fejjel kombinálva! Na, bizseregsz már?

A cikk létrejöttét támogatta a Dyson.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.