Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A YouTube legnépszerűbb vloggere, PewDiePie egy néhány napja feltöltött videójában azt az ígéretet tette, hogy amennyiben eléri az 50 millió követőt, törölni fogja a csatornáját. Nos, technikailag betartotta az ígéretét, bár kétség sem fér hozzá, hogy az internet népe nem épp így értette a dolgot.

A főként számítógépes játékok kommentálásából meggazdagodó svéd Felix Arvid Ulf Kjellberg abba fáradt bele, hogy

Ugyanis dacára annak, hogy PewDiePie közel 50 millió követővel rendelkezett, az utóbbi videói mindössze 1-2 milliós elérést produkáltak, ami egy ekkora tábor esetében valóban elég gyengének tűnik.

PewDiePie eléggé kiakadt a múltkori videójában

A visszaesés annak tudható be, hogy egy ideje a felhasználók nem a követett csatornák videóival találkoznak az oldalon – azaz az általuk érdekesnek vélt tartalommal –, hanem az épp népszerű, kelendő csemegével, miközben a YouTube a követett csatornák videoanyagait száműzte egy szinte láthatatlan helyre. A srác mögé több vlogger is beállt,

Időközben PewDiePie háza táján nagyon felpörögtek a dolgok, és pár nap alatt szert tett a hiányzó közel egy millió követőre, és megütötte a bűvös 50 milliót. És mindenki várt a nagy bejelentésre:

Mint kiderült, valóban törölte a csatornáját, csakhogy nem ezt a gigászit, hanem egy olyat, amit nemrég hozott létre – valószínűleg erre a célra. Közben megemlíti, hogy óriási médiafelhajtás övezte a bejelentését – kérdés, hogy

  • az 50 milliós számot akarta mihamarabb elérni,
  • vagy a YouTube-os problémát szerette volna minél nagyobb közönség elé eljuttatni, és titkon reménykedett abban, hogy változtatni fognak az algoritmuson.

Vagy talán mindkét cél a szeme előtt lebegett. PewDiePie amellett, hogy viccre vette az egészet – a végén azt is megemlíti, hogy majd 100 milliónál fogja törölni a csatornáját –, köszönetet mondott a rajongóinak is. Úgyhogy a YouTube legnépszerűbb és legnézettebb arca maradni fog az oldalon, és vélhetően folytatni fogja az eddigi munkáját.

Mit gondolsz a húzásáról?

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.