Nagyon durva gamer telefont mutatott be az Asus

Na ezt nevezzük mi flawless victorynak.

Bár játékosoknak szánt telefonokkal lassan tele a padlás, az utóbbi időben a Razer, a Xiaomi és a Nubia is bemutatott ilyen készüléket, ám az Asus nem elégedett meg a csinos dizájnnal és egy-két extra funkcióval, hanem megpróbálták kitalálni, mitől is lesz valóban "gémer" a gamer telefonnak bélyegzett készülék.

Az látszik, hogy a játékosokra jó ideje igen komoly figyelmet fordító tajvani gyártó otthonosan mozog ezen a területen, hiszen az Asus ROG Phone-ban számtalan olyan megoldást találunk, amire a többi gyártó nem gondolt:

  • Hatcolos, 2160x1080 pixeles AMOLED kijelző, 90Hz-es képfrissítési rátával, 1ms-os válaszidővel és HDR-támogatással
  • 2,96 GHz-esre húzott Snapdragon 845 proci
  • 8 GB RAM
  • 512 GB tárhely

Már a fentiek is elég meggyőzőek, pedig a java még csak most jön: a telefon kapott egy (mobiloknál) teljesen egyedülálló "vapor chamber" hűtési rendszert, ami mellett rézből készült hőelosztót és szénszálas hűtőpárnákat is találunk, vagyis hiába ugyanaz a Snapdragon proci van a ROG Phone-ban, mint a mai csúcstelefonok jelentős részében, a brutális hűtés miatt az Asus telója teljesítményben valószínűleg az összes idei telefont faképnél hagyja.

És itt meg nincs vége, ugyanis a telefon kapott három ultrahangos AirTrigger szenzort is, amelyek programozhatóak, vagyis jóval több ujjinkat használhatjuk játék közben, mint egy hagyományos telefon esetében.

A ROG Phone-hoz emellett kapható egy TwinView-dokkoló is, amivel a telefon valódi kézikonzollá alakítható, két kijelzővel. A telefon oldalaira csatlakoztatható GameVice kontrollerrel egy Nintendo Switch-szerű játékgépet kapunk, a Samsung DEX-hez hasonló Mobile Desktop Dock-kal pedig gyakorlatilag egy miniatűr PC-vé alakíthatjuk a telefont.

Az Asus szoftveresen is megtámogatta a játékélményt, a telefon összeszorításával aktiválható "X mode-dal" például leállíthatjuk a háttérben futó programokat, és az összes memóriát a játékok szolgálatába állíthatjuk.

Az Asus ROG Phone legnagyobb kihívása így az lehet, hogy az androidos telefonok egyelőre nincsenek olyan jól ellátva látványos játékokkal, mint mondjuk a kézikonzolok, de ha a gémer telefonok ilyen ütemben terjednek el, akkor ez valószínűleg nem sokáig marad így.

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon