Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Három különböző kitörés egy helyen és egy időben.

Még 2016-ban egy úgynevezett három az egyben robbanás történt a Nap felszínén. A robbanás során három különböző típusú napkitörés is végbement, volt egy buborékszerű robbanás, egy nyalábszerű és egy olyan részleges kitörés, ami végül saját magába roskadt össze. Az igazán egyedülálló ebben az eseményben az volt, hogy az említett típusú kitörések egyszerre, de mégis egymástól függetlenül következtek be.

Emily Mason, a NASA szakértője a jelentésében azt írja, hogy a kitöréseket beindító folyamatoknak ugyanaz az esemény állhat a hátterében. A továbbiakban Mason és csapata azt tervezi, hogy robbanások körülményeit egyenként fogják elemezni, hogy megtalálják a közös pontokat. Ha sikerült kideríteni, hogy mi állhatott a hármas kitörés hátterében, abból érdekes következtetéseket lehet majd levonni.

Ha a kutatás sikker járna, akkor a NASA akár képes lehetne megjósolni a közelgő napkitörések időpontját, ami hatalmas segítség lenne az emberiségnek, tekintve, hogy az ilyen kitörések sokszor megrongálják a telekommunikációs eszközöket és zavarják az elektronikai berendezéseket.

Futursim; kiemelt kép: Illusztráció/Getty Images

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.