Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Walter Ji, a Huawei európai fogyasztói üzletágának elnöke pletykálkodott egy kicsit, és elég izgalmas infókat árult el a P30-ról és egy meglepetés eszközről is.

Ami a konkurencia számára elég ijesztő, bár kevésbé meglepő hír, hogy a kínaiak gőzerővel fejlesztik tovább az eddig is kiváló kamerát, így az új telefonba négy lencse és tízszeres, veszteségmentes zoom kerülhet. A Mate 20 Próból kiindulva valószínűleg nem 10x-es optikai zoomra kell gondolni, hanem mondjuk ötszörös optikai és még ötszörös hibrid zoomra, de ha azt nézzük, hogy más gyártók még a kétszeres zoomnál tartanak, ez így is hatalmas lépéselőny.

A másik, ennél is érdekesebb dolog, hogy Ji szerint már a jövő év első felében előállnak a saját hajlítható okostelefonjukkal, amiben már 5G-s adatkapcsolat lesz. Bár a Samsung már múlt héten bemutatta a táblagéppé kihajtható telefonja prototípusát, de a végleges változattal várhatóan ők is csak jövő február-március környékén állnak elő, vagyis a Huawei lemaradása ezen a téren is elenyésző.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.