Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az Apple jelenleg a második legnagyobb okostelefon-gyártó cég a világon a Samsung mögött, a Huawei pedig már nagyon ott liheg a nyakában – és másik két kínai cég, az Oppo és a Xiaomi sincs már messze.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy az almások csak 2%-al tudták növelni az eladásaikat 2017 második negyedévében az előző évhez képest, a Huawei viszont nagyot robbantott: 38 millió eladott kütyüjével 20%-ot növelte az eladást, ezzel pedig már közvetlenül az Apple mögött vannak a kínaiak – a Steve Jobs alapította cég 41 millió terméket adott el ez időszak alatt.

A kínaiak nagyon mennek

A Canalys elemzőcég statisztikáiból az is kiolvasható, hogy a Samsung bár 79 millió eladott eszközével toronymagasan vezet, szinte egy helyben toporog – ami azért ilyen dominanciánál valahol törvényszerű, hiszen a növekedésnek is van egy felső határa.

2017 második negyedévében egyébként 340 millió okostelefont vásároltak, azaz – ha egyszerűsíteni akarjuk a történetet – elmondhatjuk, hogy minden huszadik ember vett magának egy készüléket. Nem tudni, hogy az Apple meddig fog kitartani a második helyen, a Huawei ugyanis iszonyatos tempóval közelít felé. Ez a kérdés többek között az iPhone 8 megjelenése után fog eldőlni, akkor majd visszatérünk rá.

(forrás: Business Insider)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.