Nagyot változott a Google Maps, és talán észre sem vetted

A Google egy ügyes húzással oldotta meg a térképkészítők örök problémáját, így mostantól ha eléggé lekicsinyíted a térképet, az átváltozik egy valódi földgömbbé.

A Google Maps, ahogy a legtöbb mai térkép, alapból az úgynevezett Mercator-vetületet használja, hiszen a közlekedés szempontjából ez a legpraktikusabb. A Mercator-vetületnek ugyanakkor megvan az a hátránya, hogy az egyenlítőtől a sarkok felé erősen torzít, aminek látványos példája, hogy az ilyen térképeken Grönland ugyanakkorának látszik, mint Afrika.

Google Maps on Twitter

With 3D Globe Mode on Google Maps desktop, Greenland's projection is no longer the size of Africa. Just zoom all the way out at https://t.co/mIZTya01K3 😎🌍 https://t.co/CIkkS7It8d

A 3D-s nézettel viszont sikerült kiküszöbölni ezt a problémát, méghozzá úgy, hogy a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon, ráadásul szerintünk sokkal jobban is néz ki, mint a régi verzió.

Ez amúgy nem az egyetlen újdonság, amivel a Google bővítette a Térkép szolgáltatást, ugyanis a helymegosztás funkcióban az ismerőseid már nem csak azt láthatják, hogy merre vagy, hanem a telefonod töltöttségét is, így nem (vagy legalábbis nehezebben) kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy ottragadsz a vadonban lemerült telefonnal.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon