Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mert természetesen az Apple sem pusztán szívjóságból használja a Safariban alapméretezett keresőként a Google keresőjét.

Nos, a Goldman Sach elemzője szerint a Google idén laza kilencmilliárd dollárt, vagyis nagyjából 2550 milliárd forintot fizet ezért az Apple-nek, ráadásul ez az összeg jövőre várhatóan 12 milliárd dollárra emelkedik. Hogy átérezzük ennek az összegnek a súlyát, talán elég annyit mondanunk, hogy a Statista adatai alapján a Google tavalyi éves bevétele 110 milliárd dollár volt. De ha ez nem elég, akkor mondunk mást:

A Google-nek amúgy állítólag így is megéri a befektetés (ha nem érné meg, nyilván nem csinálnák), hiszen a világon több mint hétszázmillió iPhone-t használnak. De ennél is sokkal jobban megéri az Apple-nek, akik ha pusztán a felhasználói elégedettséget tartanák szem előtt, akkor is a Google keresőjét kéne használniuk alapméretezettként, viszont emellett még milliárd dollárokkal lerántják a Google-t.

Persze ilyen ez az IT-szakma, az Apple egyik legnagyobb konkurense, a Samsung meg például az iPhone-ok eladásán keres majdnem olyan jól, mint maga az Apple.

(Forrás: HVG)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.