Az embereknek nem kell az olcsó telefon
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Legalább is a Mozillának nem jött be, az alkalmazottak között szétküldött levélben Chris Beard, a vállalat vezérigazgatója azt írja, hogy hamarosan stratégiát váltanak, ugyanis a 25 dolláros (7000 forintos) Firefox-telefon iránt nem volt elég nagy az érdeklődés, és mostantól komolyabb hangsúlyt fektetnek a felhasználói élmény javítására.

A félreértések elkerülése végett: a böngészőjéről elhíresült cég nem valami gagyi, WAP-os telefonban gondolkodott, hanem okostelefonban, igaz, a The Verge szerint a prototípusban nem volt sok köszönet.

A vállalatnak mindenesetre nem lesz könnyű dolga, hiszen a váltással a Google (és Android) közvetlen riválisává válnak, tehát az a stratégia, hogy egy olcsó telefonnal "megkerülik" a konkurenciát, nem jött be.

Talán ez lehet az oka annak, hogy a hírek szerint a Mozilla is gondolkodik rajta, hogy néhány alapvető androidos alkalmazást elérhetővé tegyenek a Firefox OS-re is, ezzel pörgetve fel kicsit az alkalmazásokban egyelőre az Androidtól jócskán elmaradó operációs rendszert.

Ez valószínűleg nem teljesen ugyanazt jelentené, mint amire a Microsoft készül a Windows 10 mobilos verziójánál, hanem egy az egyben lehetővé tennék, hogy a legnépszerűbb androidos alkalmazások fussanak a Mozilla oprendszerén is. Technikailag nem kivitelezhetetlen a dolog, hiszen mindkét operációs rendszer Linux alapokon fut, a kérdés csak az, hogy vajon mennyire hozná meg az emberek kedvét a váltáshoz az a tény, hogy a Firefox rendszere már nem (sokkal) rosszabb az Androidnál.

(Fotó: AFP)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.