Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Nokia (avagy a nevet birtokló HMD Global) tudhat valamit, hiszen alig egy éve tértek vissza a ringbe, de a karácsonyi időszakban már több telefont adtak el, mint a HTC, a Sony, a Lenovo vagy a Google. Szóval minden esélyük megvan rá, hogy hosszú ideig itt maradjanak, a Nokia pedig mindent megtesz, hogy ez így is legyen.

A középkategóriás Nokia 6 után most a felső-középkategóriás Nokia 7-en volt a sor, hogy egy év után megújuljon, és ha az Evan Blass által kiszivárogtatott kép hiteles (márpedig az), akkor itt aztán tényleg lesz megújulás.

A kijelző kerete sokkal vékonyabb lett, és a Nokia a színekhez is egészen bátran nyúlt, garantálva, hogy a telefon nem fog beleszürkülni az okostelefonok arctalan tömegébe. Emellett továbbra is nagyon büszkék rá, hogy végre androidos telefont gyárthatnak, annyira, hogy a Nokia 7-en a teljesen gyári Android fut (erre utal a telefon hátulján látható "Android One" felirat).

A ráncfelvarrásnál jóval komolyabb megújulás a telefon hátulján folytatódik, ahol immár egy duál kamerát találunk, amit természetesen ezúttal is a Zeiss szállított a finn gyártónak.

A pontos specifikációt egyelőre még nem ismerjük, de a hírek szerint Snapdragon 660 procira és 4 GB RAM-ra számíthatunk, szóval nem lesz egy gyenge vas.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.