Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az HMD Global szárnyai alatt idén visszatért Nokia mindeddig adós volt egy igazi csúcskategóriás telefonnal, ami végre visszajuttatja őket a méltó helyükre, de a jelek szerint erre már nem sokat kell várnunk: július 31-én ugyanis érkezik a Nokia 8, amiről egy kiszivárgott képnek köszönhetően már azt is tudjuk, hogy hogyan fog kinézni.

A telefon az enyhén hajlított kijelzőjével (3D-s üveggel) és a téglalap alakú fizikai Home-gombbal, ami az ujjlenyomat-olvasó szerepét is betölti leginkább a HTC új telefonjára, az U11-re emlékeztet, és a két teló között remélhetőleg lesz még egy hasonlóság: a kiemelkedő kamera. A Nokia ugyanis ismét régi partnerével, a Carl Zeiss-szel állt össze, így jó esélyük van rá, hogy fotóminőségben megint az élmezőnyben legyenek. Meglepetés azért így is lesz még, hiszen a duál kameráról egyelőre csak annyit tudhatunk, hogy 13 megapixeles lesz, de hogy a második kamera milyen célt fog szolgálni (fekete-fehér, zoomos, nagy látószögű), egyelőre nem derült ki.

A Nokia 8 várhatóan minden másban is a csúcskategóriát fogja képviselni, így a telefon minden bizonnyal Snapdragon 835 procival, 4 vagy 6 GB RAM-mal és QHD felbontású (valószínűleg 5,3 colos) kijelzővel érkezik.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.