A Google Flights eddig is az egyik legjobb megoldás volt, ha szeretted volna megtalálni a legolcsóbb repülőjegyet, de most a Google Now egy olyan funkcióval bővül, amivel ezt az eddigieknél is kényelmesebben teheted meg.

A Google személyi asszisztense ugyanis a közeljövőben már arra is képes lesz, hogy megmondja, mikor legolcsóbb a jegy egy adott járatra, vagyis a statisztikák alapján kiszámolja, hogy várhatóan mikor kezd el emelkedni a jegyár. Ez ugye egyáltalán nem mindegy, hiszen az árak akár a sokszorosukra is emelkedhetnek az utazás közeledtével.

Azt nem tudjuk, hogy a Google Now vajon azt is bele tudja-e kalkulálni a képletbe, hogy a légitársaságok előszeretettel játszanak azzal is, hogy a statisztikailag forgalmasabb napokon drágábban adják a jegyeket, tehát általánosságban csütörtök délután olcsóbban szerezhetjük meg ugyanazt a jegyet, mint mondjuk vasárnap.

A Google személyi asszisztensét amúgy nem csak emiatt érdemes használni, ha utazol, mert minden más tekintetben is nagyon megkönnyítheti a dolgodat. Hogy pontosan milyen kényelmi funkciókat sűrítettek bele, arról itt írtunk részletesebben.

(Fotó: AFP, Google)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon