Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Persze, láttál már duplakijelzős laptopot, de nem gamingre, és az nem tudott Android-alkalmazásokat kezelni.

Az Asus bemutatta legújabb laptopjait, amelyek nem csak baromi erősek lesznek, de kinézetben is tudnak újat mutatni, viszont a prezentáció végén bedobott valamit, amitől leesett az állunk. Mondjuk ez is volt a céljuk vele.

Az Asus ugyanis fogta a ZenBook Duo kétkijelzős kialakítását, bepakolta egy gaming laptopba, és megfejelte az egészet még pár dologgal. Kezdjük ott, hogy a Zephyrus Duo bivalyerős lesz, 10. generációs i9-cel és Nvidia RTX 2080 Superrel megáldva is a miénk lehet, ami már bőven kimeríti az atomerőmű fogalmát. A laptopban folyékony fém hűtés dolgozik majd, amitől nem csak a hőmérséklet nem szökik az egekbe, de a hangja is sokkal barátibb lesz.

90Wh-s akkumulátor került bele, amely a valaha volt legnagyobb kapacitású akksi, amit az Asus a laptopjaiba pakolt. Belefért egy ESS Sabre DAC is a high resolution audiotartalmak tiszta visszaadásáért. Full fém a borítása, hogy abszolút prémiumérzetet keltsen. És itt jön az igazi móka, a második kijelző, ami jelentősen eltér a ZenBookétól.

Ez a kijelző ugyanis egy olyan 14.09”-es ScreenPad Plus, amely kiemelkedik a laptopból, felbontását tekintve 3840x1100, UHD, és persze érintőképernyőként funkcionál. Oké, ez még mindig nem annyira durva, de most jön a lényeg. EZ a kijelző igazából egy Android-emulátort is futtat, magyarul képesek leszünk a laptopon használni az Android alkalmazásainkat (egy részét legalábbis biztosan), miközben Windows-t is használunk.

Ha vannak olyan alkalmazásaink, amiket már régóta szeretnénk PC-n is használni, akkor itt lesz a remek alkalom. A prezentáción elmesélték, hogy kipróbálták, képesek voltak egy laptopon Fortnite-ozni egyszerre PC-n és mobilon, ami valljuk be, nem hasznos, de ha belegondolunk, nagyon sok képesség rejlik ebben a kombóban.

A laptop egyelőre nem tudni, mikor érkezik, talán július környékén, de hát most ezt a jó isten se tudja megmondani. Nem lesz olcsó, de annyira jónak tűnik, hogy akár komoly game changer is lehet a gaming laptopok között.

A Zephyrus Duo mellett jön még a szépséges, színes, de nem túlzóan színes borítású Zephyrus M15, és a női gamerekre is optimalizált, új Electro Punk színkombinációval operáló, kissé csajosabb Strix G-szériát is (mivel a női játékosok száma egyre nő, ezért rájuk is gondoltak, de persze „férfiasabb” változatban is elérhetőek lesznek), szóval lesz választék bőven.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.