Öt bringás kiegészítő az igazi kockáknak
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A bringázás amellett, hogy remek sport, életforma is lehet. És akinek a drótszamár a legjobb verda, annak szüksége lesz ezekre a cuccokra.

1. Oldalfény a kerekekre

Ez az első (sőt a második) pillantásra is futurisztikusnak tűnő felnivilágítás igen egyszerű ötleten alapszik. A Lunasee a fotolumineszcenciát kihasználva, a felnire ragasztott fénykibocsájtó csíkkal az UV tartományú LED-el fényét használva, majd azt visszatükrözve hozza létre ezt a földöntúli ragyogást. Azon túl, hogy igazán cool (khm, elnézést) természetesen felbecsülhetetlen haszna van éjjel, hiszen így a bringás oldalról is látszik, ami csökkenti a balesetek esélyét.

2. Privát lézerbringaút

Akinek esetleg nem elég a Tron filmek ihlette Lunasee világítás, eggyel feljebb pakolhatja a lécet a Slancio lézeres hátsó lámpájával. A Slancio lámpája nem a kerekeket, hanem egyenesen az utat világítja meg 2-3 méteres hosszon, egy normál bringaút szélességét imitálva. Természetesen ezen felül megkapjuk a normál LED-es hátsólámpa funkciókat is, de melyik autós merne packázni egy maga köré lézerhálót vetítő bringással.

3. Kerékblokkoló

Ha már a haladást, így a célunkhoz való biztonságos eljutást megoldottuk, akár éjszaka is, a következő kis apróság akkor jön jól, ha megállunk. A beszédes nevű Spokebug (küllőbogár) egy apró kis karom, ami megállás után a hozzá legközelebbi küllőbe kapaszkodik, így nem engedi, hogy a bringa csak úgy magától útnak induljon, hogy pár méter kacsázás után (a nem kívánt nézősereg röhögése közepette), hatalmas csörömpöléssel zakózzon egyet.

4. Kulacslánc

Odaértünk, leszálltunk, rögzítettünk a Spokebug segítségével, most jöhet a biztonság. A legtöbb lakat/lánc miatt vagy táskát kell hordanunk, vagy a cucchoz kapott jobb, rosszabb kivitelezésű tartót kell a bringára applikálni, hogy ha lakatolnunk kell, akkor kéznél legyen. A küat kulacs formájú lakata szépen pihen a vázon található gyári kulacstartóban, így ha célhoz értünk, csak kitekerjük másfél méteres, vastag acélkötelet, átfűzzük a kerekeken és a vázon és már készen is vagyunk. A kulacsban található zárható rekeszbe, pedig elfér a lakáskulcs és még pár apróság is.

5. Ülésnyitó

Ha pedig már lefixáltuk is zártuk a verdát, kikapcsoltuk a lézeres, vagy UV világítást (kinek melyik tetszik jobban), nincs más dolgunk, mint hogy kinyissunk egy hűvös sört, vagy Cidert, ám igen kellemetlen lehet, ha ilyenkor jövünk rá, hogy két kilométeres körzetben nincs sehol egy sörnyitó. Természetesen a felkészült Player olvasó ekkorra már rég beszerezte a Road Poppert, ami egy az ülés merevítésére csavarozható atombiztos sörnyitó, így eme felkészült Player olvasó magabiztos és férfias félmosollyal nyugtázza a megérkezést végigasszisztáló csinos hölgykoszorú ámulatát. A Road Popper a nyergek 90%-ával kompatibilis és szinte észrevehetetlen, így nem zavar, ha nincs rá szükség, de mindig segít, ha bajban a szomjas bringázó.

Tovább a Tech Radarba, a férfias játékok legfrissebb tárlatába!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.