Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az Apple gépeit összehasonlítani a PC-kel kicsit olyan, mint a körtét hasonlítani az almához (vagy jelen esetben inkább az almát a körtéhez), de minket is meglepett, hogy milyen sok olyan objektív szempont van, amiben a Macek egyértelműen jobbnak bizonyulnak a konkurenciánál. Lássuk, mik ezek.

1. Operációs rendszer

Ha veszett már kárba több órányi munkád, mert elfelejtettél menteni, zúztál már le billentyűzetet, mert a Windows perceken keresztül meg sem mukkant, vagy veszett már oda több gigabájtnyi fontos adatod egy vírus miatt, akkor az OS X igazi felüdülés lesz az eddigi tapasztalatokhoz képest. Csak néhány, az Apple operációs rendszerének legnagyobb előnyei közül:

  • Nem kell a Ctrl+S-t nyomogatnod egyfolytában, mert a gép automatikusan ment helyetted.
  • Az alkalmazásokat nem kell uninstallálnod, csak kitörölni az Applications mappából.
  • Soha többé nem kell driverekkel vacakolnod, ha rákötsz valamit a gépre, az azonnal működik.
  • Képes magát alvó állapotban is frissíteni.
  • Nem lassul be két hónap után.
  • Szinte soha nem lesz vírusos.
  • Az Airplay, Airdrop és iCloud szolgáltatásokkal bármilyen mobil eszközzel könnyedén szinkronizálhatod a tartalmaidat.
  • Virtuális desktop.

2. Biztonságosabb

Mivel OS X-et jóval kevesebben használnak, mint Windowst, így a hackereknek is sokkal kevésbé biznisz az Apple operációs rendszerére rászállni, ennek köszönhetően egy MacBook-használóra nagyságrendekkel kevesebb veszély leselkedik az interneten, mint a Windows-felhasználókra. Fontos az is, hogy az OS X egy Unix-alapú rendszer, amely eleve számos beépített védelmi mechanizmust tartalmaz, a Java száműzésével és a Flash háttérbe szorításával pedig a két legnagyobb veszélyforrást sikerült kilőnie az Apple-nek. Ha pedig valami mégis megtámadná a gépet, azt az előre telepített GateKeeper malware-irtó jó eséllyel megfogja.

3. Üzemidő

Nagyjából mindenki egyetért abban, hogy üzemidő tekintetében ma a 13 hüvelykes MacBook Pronak a nyomába sem ér semmi, de a Macekre általában is igaz, hogy üzemidő tekintetében felülmúlják a konkurenciát. Ennek oka a méretes akksin túl, hogy az OS X egyszerűen jobban van optimalizálva, így bármilyen Macet vásárolsz, biztosan jobb üzemidőre számíthatsz, mint a windowsos versenytársaknál.

4. Dizájn

Ezt talán fölösleges is mondanunk, annyira evidens: az Apple gépeinél szebbet egyszerűen keresve sem találhatsz. Különösen igaz ez a MacBook Airre, amely szuper vékony kialakításával, és finoman csiszolt fémborításával egy igazi indusztriális műalkotás.

Talán a csinos dizájnt teszi, hogy az Apple cuccait sokan csak túlárazott divattermékeknek tartják (lásd még a szép nőkkel kapcsolatos sztereotípiákat), pedig a tökéletes dizájn az Apple esetében közel sem áll meg a külcsínnél, a Macek a billentyűzettől kezdve a touchpaden keresztül az összeszerelés minőségéig mindenben a prémiumkategóriát képviselik.

Sajnálatosan alulértékelt szempont ez, pedig egy jó esetben hosszú évekig használt gépnél szerintünk nagyon is fontos, hogy mennyire lehet rajta kényelmesen gépelni, pláne az, hogy még egy év után se recsegjen-ropogjon, amikor lecsukod a tetejét.

5. Vásárlói elégedettség

A túlárazott divattermék-legenda már csak azért sem állhatja meg a helyét, mert minden, a témában végzett közvélemény-kutatás szerint az Apple-vásárlók a legelégedettebbek az általuk vásárolt termékekkel.

A fent említett szempontokon kívül ebben nyilván komoly szerepe van annak is, hogy az Apple szolgáltatásai messze felülmúlják a konkurenciát: ott van például a 0-24-es ügyfélszolgálat, de említhetnénk a szervizt is, ami Magyarországon is szupergyorsan működik, köszönhetően annak, hogy más szervizekkel ellentétben többnyire raktáron is megvannak a szükséges alkatrészeik. És persze ott van az AppleCare garancia is, amely három éven keresztül garantál ingyenes javítást (és az ISTYLE-nál most teljesen ingyen kapod az új MacBookod mellé).

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.