Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A virtuális valóság egyik legkézenfekvőbb felhasználási területe a pornó. Tudja ezt a Pornhub is, sőt, szerintük ez a terület 2020-ra egy 40 milliárd dolláros biznisszé fog duzzadni. Nem csoda, ha minden erejükkel azon vannak, hogy a jelenleg legnépszerűbb VR-headseten is menjenek a tartalmaik.

A Playstation VR debütje után nem sokkal be is dobták gyorsan a köztudatba, hogy a Pornhub 360 fokos videói és VR-tartalmai mind működnek ezen a készüléken is. Igaz, azt kénytelenek voltak elismerni, hogy egy lehangolóan bonyolult művelet előzi meg ezeknek a tartalmaknak az elindítását, ráadásul - mivel a Sony készüléke egyelőre nem támogatja az összes weben elterjedt VR-videó formátumot - a konkurens Oculus Rifttel és HTC Vive-val szemben az esetek többségében csak monoszkopikus 360 fokos videókat tud lejátszani.

Ha tehát valami csoda folytán be tudtál szerezni egyet a gyorsan elkapkodott Playstation VR-okból (amit Magyarországon egyelőre még nem is dobtak piacra), és ki akarnád próbálni vele a VR-pornót, ne legyenek túl nagy igényeid! Az a helyzet, hogy még egy Samsung GearVR is teljesebb élményt ad ilyen téren, ráadásul jóval könnyebb ilyen célra használni, mint a Sony headsetjét.

Mutatunk azért egy ilyen videót PS VR-on, működés közben:

A lényeg, hogy a PS VR sem marad ki a jóból, épp csak végig kell venned hozzá a következő lépéseket:

1. Asztali számítógépen keresd fel a Pornhub VR kategóriáját!
2. Töltsd le a megtekinteni kívánt videót!
3. Másold USB stickre!
4. Az USB sticket csatlakoztasd a Playstation 4-hez!
5. Nyisd meg a videót a Playstation Media Player applikációjában!
6. Bizonyosodj meg arról, hogy a Media Player 2.50-ös verzióra frissült!
7. Kapcsold be a PSVR-t! (Ez sem éppen egyszerű; a headset dobozában külön füzetecske mutatja be, hogyan kell összeszerelni és működtetni a cuccot.)
8. Nyomd meg a DualShock 4 kontroller Options gombját!
9. A felugró menüből válaszd ki a VR Mode-ot!

Azt, hogy ezek után mit csinálsz, már rád bízzuk. ;)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.