Lehet, hogy a Red Hydrogen One a tavalyi év egyik legnagyobb csalódása volt, de az biztos, hogy elég látványos csalódás.

A profi filmes kameráiról ismert gyártó holografikus kijelzővel felszerelt telefonja enyhén szólva nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de ha azt hiszed, hogy ez elvette a Red kedvét a telefonbiznisztől, akkor pont akkorát tévedsz, mint amekkora a Hydrogen One-hoz csatolható, most bemutatott kamera.

A LucidCam által fejlesztett, Lithium névre keresztelt kiegészítő nem akármilyen kamera, hanem 3D-s videók forgatására kifejlesztett eszköz. Ezzel a Rednek látszólag sikerült olyan lóra tennie, ami éppen teljes sebességgel kifelé nyargal a divatból, bár a kamerát elvileg nem is hagyományos 3D-s videók, sokkal inkább VR-tartalmak készítéséhez szánják. Az biztos, hogy a Lithium elég komoly eresztés, hiszen két 4K-s felbontású képet gyúr össze 8K-s videóvá, ami nem csak 3D-ben, hanem a Hydrogen One holografikus kijelzőjével is nézhető.

Hogy ezzel a Rednek mennyire sikerül megtalálni a közönségét, azt majd a jövő eldönti: a kamerában elvileg van potenciál, hiszen jóval kisebb, mint egy hagyományos 3D-s kamera, de a várhatóan csillagászati árával együtt így is kérdés, hogy kinek éri meg egy ilyen kütyü.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon