Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az amerikai űrkutatási hivatal szakemberei összedobtak egy lejátszási listát 22 olyan hangfelvételből, amelyet földi fül normál körülmények között nem hallhatna. Igen, végül is ez is egy módja Halloween megünneplésének – és elhallgatva a felvételeket, bizony kijelenthetjük, néhány közülük egy-egy horrorfilmben is megállná a helyét.

Ugyanis a Földön kívülről érkező hangok finoman szólva sem barátságosak. A felvételek többnyire a Juno, a Cassini és a Kepler űrtávcső révén jutottak el hozzánk, így a saját fülünkkel tapasztalhatjuk meg, milyen egy plazmasugárzás vagy a Jupiteren egy villámcsapás, továbbá „belehallgathatunk” a csillagközi ködbe, valamint abba, milyen volt az, amikor a Juno átlépte a Jupiter mágneses mezejét – de a Naprendszer két legnagyobb holdjáról, a Ganümédészről és a Titánról is hallhatunk nem túl szívderítő hangokat. Azért összességében elmondhatjuk, hogy nagyon jó helyen vagyunk mi itt a Földön.

Spooky Sounds from Across the Solar System by NASA

Soaring to the depths of our universe, gallant spacecraft roam the cosmos, snapping images of celestial wonders. Some spacecraft have instruments capable of capturing radio emissions. When scientists convert these to sound waves, the results are eerie to hear.

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.