Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha az almagyárban történik valami, arról az is tud, aki még csak nem is kütyümegszállott. Most pedig kifejezetten nagy bejelentéseket tettek új termékeikkel kapcsolatban: mutatjuk, mit tud az új iPad Air 2,  az iPad Mini 3 és az iMac.

iPad Air 2: vékonyabb, gyorsabb és ujjlenyomatos

Az új iPad Air 2 a jelenleg elérhető legvékonyabb iPad: a maga 6.1 milliméterével 18 százalékkal vékonyabb, mint az eredeti iPad Air. Az új A8X-nek köszönhetően a cucc olyan 40 százalékkal gyorsabb elődjénél, és az Apple szerint a grafika is két és félszer gyorsabb lett. A hátsó kamera nyolc megapixel, és jelentősen fejlesztették az előző iPadhez képest: slow-mo videókat és végre először time lapse-et is lehet vele lőni. Almáék gondoltak a modern kor egoista igényeire is, így újítottak egy “burst selfie” funkcióval, valamint fejlesztették az arcfelismerést is.

De megérkezett a felhasználók által leginkább kérlelt cucc, a TouchID, amivel ujjlenyomattal léphetsz csak be az eszközbe – de ezen kívül is sok mindenre jó még a TouchID, például online vásárolhatsz vele. Ó, és ha már vásárlás, az új iPad Air 2 16GB-tal 499 dollárért, 64GB-tal 599 dollárért, 128GB-tal pedig 699 zöldhasúért lehet a tiéd – a rendeléseket mától lehet leadni az Apple oldalán.

iPad mini 3: egy érintéssel több

Ez úgy hangzott, mint egy tisztaságibetét-reklám, de valójában tényleg erről van szó. Az iPad mini 3 annyiban módosul az első és a második verzióhoz képest, hogy őt is felvértezték a TouchID ujjlenyomatos szenzorával. Ezen felül viszont olyan mint eddig: az előző évi A7-es processzor munkálkodik benne, a kamera öt megapixelt tud, és három színben elérhető: szürke, ezüst és arany.

Ehhez képest 399 dollárért kínálják a 16GB-s verziót – viszont úgy mellesleg, ha nem arra hajtasz, hogy meglegyen a legújabb tableted, akkor az iPad mini kettőnek eléggé levitték az árát, 299 dollárért beszerezhető – az eredeti mini pedig 249 dollárért.

iMac: Hatalmas HD ugrás

Az Apple prémium megjelenítése végre az iMac-et is elérte. Az all-in-one felületet az Apple által Retina 5K-nek nevezett kijelzővel turbózta fel. Ez számokban azt jelenti, hogy a 68,5 centis kijelző 14,7 millió pixeles felbontással dolgozik, a gyakorlatban pedig úgy fordítanánk, hogy ez hétszer annyi, mint amit egy HD tévénél látni. Ehhez képest viszont nem lett ducibb, maradt öt milkó vékony – az ára viszont jócskán vastagodott: szerény 2499 dollárért vesztegetik a szájtátós képi világot.

 

A hír főételek után elmondjuk az almáspite maradék hírmorzsáit is. Az Apple Pay rendszerét hétfőn élesítik: az NFC által engedélyezett rendszer október 20-ától használható, és több mint ötszáz bank dolgozik majd az Apple Payjel. Az almásfizetéssel karöltve érkezik az idén már korábban bejelentett iOS 8.1-gyel elérhető iCloud Photo Library béta verziója, ami az eddigi Photo Stream robosztus helyettesítése: minden eszközödről online tárolhatod rajta fotóidat (csak azért óvatosan azokkal az alkotásokkal, amin két ruhadarabnál kevesebb takarja el a fénykép alanyát). Az OS X legújabb verziója, a Yosemite is ma érkezik, mint ingyenes update.

A Yosemite az OS X felület szignifikáns vizuális redizájnja, amellyel a fontos appok is mind egyszerűek, színesek és nagyon áttetszőek lesznek. Amiről viszont nem közölt hírt a gyártó, az az oly nagyon várt Apple Watch. A karóra Tim Cook szerint jövő év elején lesz elérhető, fejlesztőik pedig a következő hónapban kezdik el felépíteni a cucchoz az appokat – egyidőben a WatchKit megjelenésével, amely az Apple Watch fejlesztői platformja. Az Apple további híreit, közvetlenül az orákulumtól itt olvashatod el.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.