Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Dilemma: iPhone-fan vagy de marha lusta. Mit teszel, amikor megjelenik az új teló, és a haverjaid már három napja ott várakoznak a Store előtt, hogy övék legyen az első iPhone 6S?

Külföldiéknél az új iPhone megjelenése előtt természetesen most is elkezdődött az az össznépi játék, aminek a neve "ki a nagyobb iPhone-buzi", és abból áll, hogy az emberek úgy tesznek, mintha nem tudnák, mikor nyit az Apple Store, ezért napokkal előbb odaállnak. Ezeknek az embereknek egy része fizetett bérsorbanálló, egy része őszinte Apple-rajongó, egy része pedig... robot.

Lucy Kelly a Sydney-i Apple Store előtt várakozik a nyitásra, és egész jó pozícióban, negyedik helyen áll a sorban - vagyis nem annyira áll, hanem inkább ül, otthon, a kényelmes fotelben, amíg a lúzerek hóban-fagyban várják, hogy kinyisson a bolt (de komolyan, Ausztráliában a napokban olyan idő van, mint Budapesten, ez arrafelé már ítéletidő).

A hölgy helyett ugyanis a konferenciarobotja várakozik, tetején egy iPaddel, amin Lucy kényelmesen nézegetheti a körülötte álló elgyötört arcokat, amíg ő elszürcsöl egy forró teát a tévé előtt. A robot nagyjából olyan, mint ez itt:

Lucy amúgy azok közé tartozik, akik hirdetnek valamit, de meglepő módon nem robotot, hanem egy marketingügynökséget: erre utal a robot oldalán látható Atomic 212, ami az ügynökség neve. Végül is eléggé bejött nekik a húzás, mi is írtunk róla.

Lucy egyébként mindenre gondolt: a robotnak van egy külön kis sátra is, ami megvédi az esőtől, és rá van csatlakoztatva egy töltőre, így napokig is álldogálhat a bolt előtt. Szerintünk elég menő, simán felvennénk 11.-nek a "Tíz jel, hogy a jövőben élünk"-listánkra: Egy robot várakozik előtted az Apple Store előtt a legújabb iPhone-ra.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.