"Marknak teljesen átlagos élete volt. Aztán egyik nap észrevette, hogy egy bőrönd minden egyes lépését követi..." - ez lehetne egy borzasztóan rossz Hollywoodi filmnek a kezdete is, amiben Mark és a bőrönd a végén természetesen összebarátkoznak, és sok muris kalandon esnek át együtt (főszereplő: Adam Sandler), vagy lehetne az elmúlt évek egyik legfaszább technológiai újításának a tömören megfogalmazott bemutatója.

A Nua Robotics szerencsére nem készít Hollywoodi romkomokat, high-tech kütyüket viszont annál inkább, a CES-en pedig bemutattak valamit, ami után az utazgatás már soha nem lesz ugyanolyan (frusztráló): a tulajdonosát automatikusan követő bőröndöt.

A technológia látszólag nagyon egyszerű: a bőrönd a tulajdonos telefonjához kapcsolódik Bluetooth-on keresztül, így ha a telefon elindul, a bőrönd is megy vele, a kamerájával pedig eközben ügyesen kikerüli az elé kerülő többi bőröndöt, részeg turistát, biztonsági szolgálatot. A NUA Robotics rögtön tovább is gondolta a technológiában rejlő lehetőségeket, hiszen hasonló megoldás például a bevásárlókocsiknál is nagyon jól beválhatna.

Bár nem emlékszünk rá, hogy a Star Warsban láttunk volna a tulajdonosát követő bőröndöket, a technológia azért ma még eléggé sci-finek tűnik, de már nem sokáig, ugyanis a készítők reményei szerint a bőrönd egy éven belül készen áll arra, hogy kereskedelmi forgalomban is megjelenjen.

(Forrás Mashable)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon