A 4K-s felbontás és a 806 ppi-s pixelsűrűség szinte már túlzásnak tűnik, de a Samsungnak nagyon is jó oka van a túlzásra: ez pedig az, hogy a most bemutatott, 5,5 colos kijelzőt kifejezetten a virtuális valósághoz gyártották, amihez nagy szükség van az UHD felbontásra.

A Samsung mostani csúcsmodellje, a Galaxy S7 ugyebár QHD felbontást tud, ami 2560x1440 pixelt jelent, a Gear VR nagyítólencséi miatt viszont még így is nehéz lenne nem észre venni, hogy a kép enyhén pixeles. Ezt a problémát oldhatja meg az új, 3840x2160 pixel felbontású kijelző, aminek a színhűsége és a fényereje is jobb lesz, mint a jelenlegi AMOLED-paneleké.

A Samsung így elég durván elhúzhat a többiektől a virtuális valóság-versenyben: miközben eddig is messze a Gear VR volt a legjobb mobilos VR-szemüveg, a tervezett kontrollerrel, a mozgásérzékeléssel és az eddiginél jobb kijelzővel gyakorlatilag ott fognak tartani, hogy a VR-szemüvegük a számítási kapacitást kivéve mindenben felveszi a versenyt az Oculus Rifttel vagy a HTC Vive-val, miközben a többi mobilgyártó jellemzően még a start vonalon álldogál.

Hogy az új kijelzőt melyik telefonban vetik be először, azt egyelőre nem lehet tudni, de minden bizonnyal vagy az idén augusztusban érkező Note 7-ben vagy a jövő februárban bemutatkozó Galaxy S8-ban már ilyen 4K felbontású kijelzővel találkozhatunk majd.

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon