A Samsung nyilvánosságra hozta a vizsgálat eredményeit a Galaxy Note 7 meghibásodásával kapcsolatban, amiből érdekes dolog derült ki: bár a telefon akkumulátora eredetileg is hibás volt, de az igazi gyomrost éppen azzal sikerült bevinniük, hogy túl gyorsan próbálták megoldani a problémát.

A Note 7-et két különböző akkumulátorral gyártották, amelyek közül az egyik eredetileg is hibás volt: a Samsung SDI által gyártott akksikba már a tervezés során hiba csúszott, így az akkumulátor egyik sarkában az elektródák elhajlottak, rövidzárlatot okozva. A telefon piacra kerülése után először ezek a telefonok kezdtek el kigyulladni, aminek következtében a Samsung szeptemberben vissza is hívta a hibás telefonokat.

Így vizsgálták a hibás Note 7-eket

Ezzel normális esetben véget is ért volna a történet, csakhogy a Samsung ekkor elkövetett egy még nagyobb hibát, ami végül az összes telefon visszahívásához vezetett: túl gyorsan akarták korrigálni a kisiklást, így a másik, Amperex Technology által gyártott akkumulátorokba olyan gyártási hibák csúsztak, amelyektől ezek az akksik is életveszélyessé váltak. A vizsgálat szerint az ilyen akkumulátorok pozitív csatlakozójánál a hegesztés sorjás lett, ami átszakíthatta a szigetelőréteget, közvetlenül érintkezve a negatív elektródával. Már ahol egyáltalán volt szigetelőréteg, mert a nagy sietségben ezt több akkumulátorból is egyszerűen kifelejtették.

A Samsung az eset kivizsgálása után új, nyolc pontból álló akkumulátorbiztonsági protokollt vezetett be, hogy hasonló hibák többé ne fordulhassanak elő, valamint létrehoztak egy külső szakértőkből álló Akkumulátor Tanácsadó Csoportot is, akik az akkumulátorok biztonságával és innovációkkal kapcsolatban segítik majd a céget.

(Forrás: The Verge, Index, Samsung)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon