Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy telefongyártó szempontjából nagyon nehéz annál rosszabb helyzetet elképzelni, mint amikor a zászlóshajónak szánt telefonodról kiderül, hogy tűzveszélyes, aztán a hibás telefon helyett kiadott "biztonságos" modellről is kiderül ugyanez. A Samsungnak viszont sikerült megtalálnia a gödör alját, amikor vesztegetéssel próbálták elérni, hogy ez ne derüljön ki.

A New York Times-ban megjelent cikk szerint a kínai Zhang Sitong videóra vette, ahogy a Note 7-ese kigyullad, majd a videót feltette a netre. Még ugyanazon a napon a Samsung Electronics két képviselője jelent meg Zhang házánál, akik egy új Note 7-es készüléket valamint 900 dollárt ajánlottak fel a férfinak, amennyiben a videót nem hozza nyilvánosságra. Zhangot eléggé felháborította a dolog, és természetesen visszautasította az ajnlatot, hiszen a Samsung ebben az időben még azt állította, hogy a Kínában eladott Note 7-eseket nem érinti a túlmelegedés problémája.

Azóta persze kiderült, hogy nem így van: a világ minden tájáról érkező bejelentések hatására a Samsung végül kénytelen volt az összes Note 7-es készüléket visszavonni, a telefon gyártását pedig leállították. A Note 7-tel az USA-ban már a repülőgépekre sem lehet felszállni, a koreai gyártó pedig emiatt a reptereken állít fel olyan beváltópontokat, ahol az utasok még felszállás előtt kicserélhetik vagy visszaválthatják a készüléküket.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.