3,5 millió forintba kerül a Sharp 8K-s tévéje

Úgy rohanunk a legközelebbi tévéboltba, hogy leesik a csuklónkról a Rolex.

Még mielőtt telepumpálnád magadat hörgőtágítóval, hogy el tudj sétálni a szekrényhez a szívgyógyszeredért, jegyezzük meg, hogy ez nem is annyira drága, az LG és a Samsung például ennél is drágábban árulja a legmenőbb tevéit.

Pedig a Sharp Aquos 8K (avagy LV-70X500E, ilyen néven keresd a Tescóban) a maga módján tényleg egyedülálló készülék, hiszen 8K-s felbontású tévéhez eddig nehezebb volt hozzájutni, mint jegyet szerezni egy Beatles-koncert első sorába. Sharpék viszont bátrak voltak, így Japán és Kína után Európában is piacra dobják a tévéjüket 11200 eurós áron.

Bár az elérhető tartalom egyelőre igencsak szűkös, és a technológia sem teljesen kiforrott (négy darab HDMI-csatlakozó kell hozzá, hogy a 8K-s tartalmat át tudd küldeni a tévére, ezt egy DisplayPorttal meg lehetett volna oldani, de a Sharp valamiért nem oldotta meg), a készülék képes felskálázni a 4K-s tartalmakat, így már most is valamivel jobb képminőséget kapunk, mint egy alacsonyabb felbontású tévén. És hát valahol el kell kezdeni a dolgot, hiszen amíg nincsenek a piacon 8K-s tévék, miért készítene bárki is 8K-s tartalmat?

Ami inkább probléma lehet, hogy hiába a hatalmas, 178 centiméteres (vagyis 70 colos) képátló, ilyen pixelsűrűségnél nagyon közel kell ülni hozzá, hogy észre vedd a különbséget a 4K-s felbontáshoz képest.

A Sharp amúgy nem sokáig lesz konkurencia nélkül, ugyanis a hírek szerint a Samsung is készül egy 8K-s tévével, az LG pedig a januári CES-en már be is mutatta a saját (boltban egyelőre nem kapható) készülékét.

(Forrás: The Verge)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon