Így pusztul A’lmos Vezér, a kamu Sólyom Airways büszkesége

Légitársaság indításhoz nem elég a lelkesedés, és egy gép fenntartásához sem az ígéret.

Ha sok más nem is, ennyi kiderült a Malév-csőd utáni szürkeségben gyorsan kihunyó fénypontként felvillanó Sólyom Airways sztorija kapcsán. 2013-ban jelentették be, hogy lesz új magyar nemzeti légitársaság, sőt, egy igazi prémiumbrand is, Sólyom néven ugyanis nemcsak légiszolgáltatást, hanem többek között étolajat, szatmári szilvalekvárt, energiaitalt és higiénia termékeket is árusítani akartak.

Bár a weboldaláról ez nem derül ki, nem lett se új légitársaság, se Sólyom lekvár, de – sok kisebb cég bepalizásán túl – addig eljutott a vállalkozás, hogy 2013. augusztus 18-án megérkezett az Álmos Vezérnek nevezett, a gépre A’lmos Vezérként írt Boeing 737-500-as, az ötvengépesre tervezett flotta első darabja (majd még aznap visszarepült Angliába, a tulajdonoshoz).

A’lmos soha nem szállított Sólyom-utasokat, a tulaj pedig más bérlőt se nagyon talált, ezért többéves rohasztás után a gép szétszedése mellett döntöttek. Jelenlegi, szomorú állapotát örökítette meg a bournemouth-i reptéren Zbronkó Tamás.

IMG_5848c

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Airportal)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon